Binnenkort kan iedereen Instagram-reacties filteren en verwijderen

Lars Paijmans
1 augustus 2016, 17:10
1 min leestijd
Binnenkort kan iedereen Instagram-reacties filteren en verwijderen

Je foto’s openbaar online zetten op een dienst als Instagram kan heel leuk zijn, maar levert soms ook vervelende reacties op. Instagram wil dit probleem aanpakken door gebruikers de kans te geven om Instagram reacties verwijderen mogelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

Instagram reacties verwijderen straks mogelijk

In een artikel van Washington Post blijkt dat Instagram flink inzet op nieuwe functies om grof taalgebruik en online pesterijen tegen te gaan. Deze functies worden geleidelijk uitgerold, en geven gebruikers over het algemeen meer mogelijkheden om hun Instagram-account op verschillende manieren af te schermen.

Zo kun je er voor kiezen om een lijst samen te stellen met woorden die automatisch weggefilterd worden als iemand ze als reactie plaatst. Mocht er toch een vervelende reactie tussendoor glippen, dan kun je altijd nog handmatig een comment wissen. Natuurlijk is het wat gek dat jij als gebruiker op eigen houtje een lijst samen moet stellen met deze info, in plaats van dat Instagram voor ieder land een lijst met woorden heeft die simpelweg niet worden toegelaten.

In april 2015 scherpte Instagram de regels rondom beledigingen en haat al aan. Door deze opties nu in handen van de gebruiker te leggen zet het fotografie-netwerk de logische volgende stap. Omdat Instagram de functies geleidelijk uitrolt zullen ze eerst voor beroemdheden beschikbaar komen met veel volgers, om vervolgens ook voor doorsnee gebruikers toegankelijk te worden. Zo schijnt Taylor Swift er al gebruik van te kunnen maken, en zouden verschillende adverteerders ook aandringen om deze functies snel beschikbaar te maken.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu