Instagram test functie om meerdere foto’s in één post te delen

Rutger Otto
2 februari 2017, 15:05
2 min leestijd
Instagram test functie om meerdere foto’s in één post te delen

Binnenkort krijgen Instagrammers misschien de mogelijkheid om een groepje foto’s in één post te plaatsen, waar anderen horizontaal doorheen kunnen vegen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram meerdere foto’s

Alleen adverteerders kunnen op dit moment nog meerdere foto’s in één post publiceren, maar daar komt verandering in. De mogelijkheid is toegevoegd aan de nieuwste bèta van Instagram voor Android, maar verwacht wordt dat die optie ook voor de iOS-app beschikbaar komt.

De update werd ontdekt door Droid Life. Om meerdere foto’s toe te voegen, tik je zoals altijd op het plus-icoontje onder in beeld. In plaats van kort op een geschikte foto te tikken, houd je je vinger er eventjes op. Daarna kun je meerdere foto’s en filmpjes selecteren, maximaal tien per post. Ze worden daarna geüpload in één bericht, waar anderen horizontaal doorheen kunnen vegen om te bekijken.

Publiceren werkt nog niet

Overigens word je niet beperkt in het aanpassen van de foto’s in groepsverband. Je kunt ze afzonderlijk van elkaar bewerken en van een filter voorzien. In de officiële app wordt deze functie overigens nog niet ondersteund. Degenen die hebben geprobeerd om zo’n serie foto’s op Instagram te plaatsen, kregen een foutmelding te zien. Wanneer de functie voor iOS wordt uitgerold en voor iedereen bruikbaar is, is nog niet bekend.

Instagram livestream

Instagram voegde eind januari de mogelijkheid toe aan zijn app om livestreams te starten. Daarmee stapt de foto-app in de voetsporen van Facebook en Twitter, die al langer livevideo’s ondersteunen. Een livestream op Instagram starten is direct vanuit de camera in de app mogelijk. Daarvoor kies je voor ‘live’ door naar rechts te vegen. Volgers krijgen direct een melding dat je stream gestart is. Zij kunnen hartjes uitdelen en reacties achterlaten.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Via: Droid Life
Categorie: Apps
Thema: Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen