Instagram maant gebruikers tot kalmte over ‘nieuwe tijdlijn’

Rutger Otto
29 maart 2016, 15:11
2 min leestijd
Instagram maant gebruikers tot kalmte over ‘nieuwe tijdlijn’

Grote paniek op Instagram, want het netwerk zou de chronologische volgorde van het nieuwsoverzicht op de schop doen. Maar er verandert (nog) niks, zegt Instagram.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Instagram-tijdlijn

Twitter- en Instagram-gebruikers zijn eraan gehecht dat de nieuwste berichten van mensen die ze volgen bovenin de tijdlijn staan. Dreig daar iets aan te veranderen en de wereld is te klein. Dat bleek wel toen Twitter zijn tijdlijn aanpaste en nu Instagram die plannen ook heeft.

Een tijdje terug kondigde Instagram aan dat foto’s op basis van je interesse getoond gaan worden in plaats van op chronologische volgorde. “Mensen missen doorgaans 70 procent van hun feeds”, schreef het netwerk in een blogpost. “Daardoor mis je mogelijk posts van mensen die je nader aan het hart liggen. Om de ervaring te verbeteren, toont je overzicht binnenkort foto’s en video’s waarvan wij denken dat je ze het interessantst vindt.” Dat zou gaan gebeuren op basis van je interesses en je vriendschappen.

nieuwe instagram-tijdlijn

Groot protest

Het leidt enkele weken later tot grote protesten op het sociale netwerk. Inmiddels hebben ruim 250.000 mensen een petitie getekend op Change.org. Daarnaast omhelsden de gebruikers hashtag #KeepInstagramChronical massaal op Instagram. Veel gebruikers deelden plaatjes met de tip om notificaties in te schakelen van mensen die je volgt, zodat je niets meer mist. Dat resulteert natuurlijk wel in een stuk meer meldingen op je toestel. Een andere tip van mensen is om automatische updates in de App Store van Apple uit te schakelen, maar dat is niet echt een oplossing.

Reactie Instagram

Instagram heeft zelf ook gereageerd op de paniek die op het netwerk is ontstaan. “We luisteren naar jullie en verzekeren dat er op dit moment niets in je feed zal veranderen”, schrijft Instagram op Twitter. “We beloven je op de hoogte te stellen als veranderingen wereldwijd uitrollen.” Momenteel gaat het om een test bij een kleine groep gebruikers. Onduidelijk is nog steeds wanneer Instagram de veranderingen zou willen doorvoeren en of er een mogelijkheid is om de feature uit te schakelen.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu