Instagram test mogelijkheden voor livestreams

Rutger Otto
22 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Instagram test mogelijkheden voor livestreams

Facebook wil niet alleen livestreams op zijn reguliere platform, maar experimenteert nu ook met de functie op Instagram. Dat blijkt tenminste uit screenshots.

Lees verder na de advertentie.

Instagram livevideo’s

De test van Instagram werd gespot door een lezer van het Russische T Journal. Volgens het bericht is Instagram bezig met een test om livevideo’s naar de ‘Verhalen’-sectie te brengen. Dit is de Snapchat-achtige dienst van Instagram waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen uploaden die na 24 uur weer verdwijnen. Door er meerdere te uploaden, kun je een collage of verhaal maken.

De Instagram verhalen staan bovenin de app. Screenshots van de Russische lezer tonen hoe de live-functie van Instagram er uit zou zien. De uitzending staat tussen de verhalen, maar is extra gemarkeerd met een icoontje waar ‘live’ op staat. Een opname starten zou heel gemakkelijk zijn, via de knop ‘Go Insta’.

instagram livevideo's

Veel onduidelijkheid

Veel over de functie is nog niet bekend. Instagram wil niet reageren. Logisch zou zijn dat de livestreams voor een dag bewaard zouden worden in het Verhalen-overzicht. Onduidelijk is of en hoe anderen kunnen reageren. Verder is het maar de vraag of Instagram de functie uiteindelijk daadwerkelijk krijgt. Momenteel lijkt het te gaan om een zeer kleinschalige test, mochten de screenshots kloppen.

Vluchtiger delen

Er is dus nog veel onbekend over livestreams op Instagram. Ergens zou het logisch zijn als Facebook de functie naar de app brengt waar de focus al op foto en video ligt. Instagram is met de komst van de Verhalen-functie een plek geworden waar ruimte is voor vluchtige foto’s. Voorheen was het meer een verzamelplaats voor mooie foto’s en fijne herinneringen, maar met verhalen kun je ook foto’s en filmpjes delen als je even geen mooie foto’s hebt. Een livestreamingfunctie zou weer een stap zijn om gebruikers betrokken en actief te houden.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Categorie: Apps
Thema: Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen