Instagram werkt hard aan livestreamfunctie voor iOS-app

Lars Paijmans
11 november 2016, 19:10
1 min leestijd
Instagram werkt hard aan livestreamfunctie voor iOS-app

Instagram is al lang niet meer alleen een sociaal netwerk om mooie foto’s op te plaatsen. Langzaam maar zeker groeit de dienst uit tot een verzamelplaats voor alles wat met foto’s en video’s te maken heeft. De volgende stap lijkt dichterbij dan we dachten: aan een Instagram livestream functie wordt hard gewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Instagram livestream spoedig toegevoegd aan iOS-app

In een interview met de Financial Times bevestigt Instagram CEO Kevin Systrom dat de Instagram livestream functie in de toekomst aan de dienst zal worden toegevoegd. In het verleden is de functie al in Rusland uitgetest onder een kleine groep gebruikers. Nu de CEO de functie officieel bevestigt in een interview, kan het niet lang meer duren voordat we er zelf mee aan de slag kunnen.

instagram livestream

De Instagream livestream functie zal in dezelfde balk als de Stories komen te staan, met een grote ‘Live’ knop waarmee je direct een stream kunt starten. Systrom liet nog niet weten wanneer de functie exact zal worden toegevoegd. Wel benadrukt hij dat live enorm belangrijk voor Instagram is. “Het kan een aanvulling zijn op wat we doen. Als ik een relatie wil versterken kan een livevideo daar bij helpen.”

Met de beslissing om ook livestreamen aan Instagram toe te voegen is de app weer een stap verder verwijderd wat de app destijds zo populair maakte: een sociaal netwerk om foto’s te delen. Met de snelle Instagram Stories heeft Instagram wel iets weg van Snapchat, terwijl deze livestreamfunctie weer erg doet denken aan de manier waarop Facebook livestreamen ondersteunt.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Categorie: Apps
Thema: Instagram

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen