Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Instagram voegt nieuwe filters en hashtags voor emoji toe

Rutger Otto
28 april 2015, 14:24
1 min leestijd
Instagram voegt nieuwe filters en hashtags voor emoji toe

In december van vorig jaar voorzag Instagram voor iOS de app van een vijftal nieuwe filters, maar met de laatste update komen er weer drie nieuwe beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Instagram filters

De drie filters dragen de namen Lark, Reyes en Juno en voeren weer nieuwe effecten toe aan je foto’s. Lark zorgt ervoor dat roodkleuren worden verzwakt, maar versterkt blauw- en groentinten. Reyes zorgt juist voor een vintage-effect op je kiekjes en Juno maakt de foto warmer door groentinten te verzachten en wit te laten gloeien.

Het zullen niet de laatste filters zijn die Instagram aan de dienst toevoegt. Het bedrijf kondigt aan regelmatig met nieuwe te komen. “We hebben drie nieuwe filters geïntroduceerd, als onderdeel van onze toewijding aan creativiteit”, schrijft Instagram. “We zijn van plan om dat regelmatig te gaan doen.”

instagram filters

#Emoji

Naast filters introduceert Instagram ook andere manier van hashtags gebruiken. Naast woorden als hashtag in te stellen, kan dat vanaf nu ook met emoji. Mensen kunnen op deze manier bijvoorbeeld zoeken op de zonnebril-emoji en foto’s ontdekken die op die manier zijn getagd. Voorheen maakte Instagram geen linkje van smileys met een hashtag.

“Emoji zijn onderdeel geworden van een universele visuele taal”, zo legt Instagram uit. “We gebruiken emoji om onze emoties en gevoelens te uiten op een manier die iedereen kan begrijpen, ook als je een andere taal spreekt of uit een andere cultuur komt.”

Instagram updates

Instagram is de dienst de laatste tijd meer aan het uitbreiden. Niet alleen met filters, ook met andere functies. Zo voegde het eerder deze maand al nieuwe kleur-functies toe. Ook kwam de dienst met een tool waarmee gebruikers een zachtere toon kunnen aanbrengen aan kiekjes, door het contrast iets te vervagen.

Lees meer nieuws over Instagram

Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu