De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Instagram start met uitrol van ‘Events’-livestreamfunctie

Lars Paijmans
18 augustus 2016, 13:37
1 min leestijd
Instagram start met uitrol van ‘Events’-livestreamfunctie

Instagram rolt met de Events-tabblad een gloednieuwe functie uit, waarmee je direct live kunt meekijken met belangrijke gebeurtenissen van over de hele wereld.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Events nu in Amerika, later wereldwijd

Instagram Events is vanaf vandaag beschikbaar in Amerika, en wordt spoedig ook in de rest van de wereld toegevoegd aan de app voor iOS en Android. Dit nieuwe tabblad vult zichzelf automatisch met relevante livestreams van over de hele wereld. Zo kun je meekijken met een concert, sportwedstrijd of een groot evenement.

De Events worden een nieuw onderdeel van het Explore-tabblad van Instagram, die je kunt openen door op het vergrootglas te tikken. In een verklaring laat Instagram weten dat de collectie van livestreams op jou afgestemd is, net zoals de rest van dit overzicht. Als jij de Olympische Spelen leuk vindt, kun je er dus op rekenen dat je daar video’s van te zien krijgt. Dat Instagram op deze manier livestreams beschikbaar maakt is niet zo gek. Als onderdeel van Facebook was het een kwestie van tijd totdat er ook bij Instagram een Facebook Live-achtige functie werd toegevoegd.

Binnenkort beschikbaar

De afgelopen tijd heeft Instagram in hoog tempo nieuwe functies geïntroduceerd. Dat begon eerder dit jaar met een volledig nieuw design voor de app, en een paar weken terug ging Instagram de strijd aan met Snapchat door Instagram Stories aan de app toe te voegen. Met de komst van Instagram Events is de app weer een stapje verder verwijderd dan de ‘simpele’ app om je mooiste foto’s te delen die het eerst was.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu