Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Instagram test compleet nieuw design van iOS-app

Lars Paijmans
27 april 2016, 8:40
1 min leestijd
Instagram test compleet nieuw design van iOS-app

Instagram is stilletjes begonnen met het testen van een compleet nieuw design van de iPhone-app. Deze heeft niet alleen een stijlvol zwart-wit uiterlijk, maar past ook allerlei andere elementen aan.

Lees verder na de advertentie.

Instagram design: plat en stijlvol

Instagram bevestigt aan Mashable dat er inderdaad wordt overwogen om over te stappen naar een nieuw design. Sinds gisteren ontdekken sommige gebruikers dat de app er ineens anders uitziet. Instagram zou het redesign slechts bij een kleine groep testen om te zien of het aanslaat, en maakt aan de hand daarvan de beslissing of iedereen er mee aan de slag kan.


Foto’s: 9to5Mac

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, wordt Instagram een stuk minimalistischer, in plaats van de dikke blauwe balken en vetgedrukte icoontjes. Wat opvalt is de nadruk op zwart-wit, wat de app een stuk stijlvoller maakt. De functies van Instagram zijn overigens onveranderd gebleven, het gaat dus puur om een nieuw jasje waar de app in gestoken wordt.

Instagram ziet er al jaren hetzelfde uit, dus zou het groot nieuws zijn als het bedrijf inderdaad besluit om dit nieuwe ontwerp door te voeren. Instagram benadrukt echter dat het puur en alleen om een test gaat. Later zal pas besloten worden of dit nieuwe Instagram design wordt doorgevoerd. Reken er dus nog maar niet op dat je dit binnenkort al kan verwachten.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu