Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Instagram introduceert Concept-optie voor nieuwe berichten

Thomas Haenen
10 augustus 2016, 15:57
1 min leestijd
Instagram introduceert Concept-optie voor nieuwe berichten

Instagram krijgt een optie om een bericht op te slaan zonder het direct te posten. Verschillende gebruikers hebben inmiddels een ‘Concept’-optie bij hun berichten staan.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-concepten

Gebruikers van Instagram melden dat ze een ‘Save Draft’-knop in beeld krijgen als ze een ongepubliceerd bericht wegdrukken. Daarmee geeft Instagram gebruikers de mogelijkheid om een bericht op te slaan en op een later moment te publiceren. De Instagram-concepten maken het mogelijk om foto’s voor te bereiden maar ze voor een later moment te bewaren.

Instagram-concepten

De optie is nog niet op elk toestel te zien. Een kleine groep gebruikers kon er eind vorige maand aan de slag, deze week lijken Instagram-concepten al beschikbaar te zijn voor een iets grotere groep. Bij andere Instagrammers verdween de optie echter weer na een aantal dagen.

Instagram wilde niet bevestigen of de feature voor alle gebruikers uitgerold zal worden, maar zegt regelmatig nieuwe functies te testen. Dat de functie bij sommige gebruikers alweer verdwenen is suggereert dat het om een tijdelijke test ging en dat het nog lang niet zeker is of de Instagram-concepten een definitief onderdeel wordt van de app.

Instagram Stories

Vorige week rolde het bedrijf al Instagram Stories uit, het antwoord van de fotodienst op Snapchat. Via Instagram Stories kunnen gebruikers foto’s delen die slechts 24 uur zichtbaar zijn. Daarnaast krijg je ook een aantal Snapchat-achtige functies om je verhaal wat leuker te maken. Zet er een sticker bij, plaats een regel tekst of versier je post met emoji en een tekening.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu