Instagram is (eindelijk weer) chronologisch: update toont nieuwe foto’s als eerste

Piet-Jan Lentjes
24 maart 2022, 10:21
2 min leestijd
Instagram is (eindelijk weer) chronologisch: update toont nieuwe foto’s als eerste

Instagram heeft eindelijk weer een chronologisch overzicht. Na zes jaar had de fotodienst schijnbaar genoeg van alle kritiek en heb je nu de optie om nieuwe foto’s weer als eerste te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-update: foto’s weer chronologisch

Het is alweer even geleden dat Instagram het oorspronkelijke chronologisch overzicht in de ban deed. Sinds 2016 kreeg je berichten via een algoritme te zien. Dat algoritme bepaalde welke foto’s (en video’s) het meest relevant voor jou waren. Hierdoor kwamen die foto’s bovenaan je overzicht te staan.

Instagram Chronologisch

Gebruikers waren er toen (en tot en met de update) écht niet blij mee. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en heb je nu zelf de keuze hoe je het overzicht wilt bekijken. Instagram heeft deze optie in de meeste recente update toegevoegd. Je moet daarom eerst Instagram even updaten om het chronologisch overzicht in de app te krijgen. Weet je niet hoe je dat doet? Lees dan even het artikel hieronder door.

Lees meer: Apps updaten in de App Store (zo doe je dat)

Instagram chronologisch bekijken

Wanneer je de update hebt binnengehaald kun je zelf kiezen welke feed (of overzicht) je in Instagram wilt bekijken. Dit doe je op de volgende manier:

Instagram chronologisch overzicht instellen en bekijken

  1. Open de Instagram-app;

  2. Tik linksboven op het Instagram-logo;

  3. Kies daarna voor ‘Volgend’.

Zoals je ziet heb je ook de optie om voor ‘Favorieten’ te kiezen. Hiermee voeg je accounts toe aan een lijst van favorieten. Handig als je bijvoorbeeld een feed met alleen maar foto’s van je vrienden wilt bekijken.

Twitter tijdlijn

Twitter chronologisch: update teruggedraaid

Ook Twitter had een paar updates geleden een nieuwe manier om de tweets te laten zien. Standaard kreeg je een overzicht met aanbevolen tweets en je had een apart tabblad om naar de nieuwste tweets te switchen.

Na veel klachten op … Twitter, is de update snel weer teruggedraaid. Nu moet je in Twitter op het icoontje met het sterretje (rechtsboven) klikken. Vervolgens kun je net als bij Instagram switchen tussen het chronologisch overzicht en de aanbevolen tweets.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste Apple-nieuws? Check dan regelmatig de iPhoned-website! Meld je ook aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste Apple-nieuws!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen