De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Instagram kopieert wéér: app jat BeReal-functie

Koen van Ekeren
24 augustus 2022, 12:18
2 min leestijd
Instagram kopieert wéér: app jat BeReal-functie

De Instagram Stories waren een kopie van Snapchat, de Instagram Reels werden afgekeken van TikTok en de volgende die onder de kopieermachine wordt gelegd, lijkt de app BeReal te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Instagram kopieert BeReal

BeReal is een nieuwe sociale media-app die steeds populairder wordt. De app wil af van de neppe, geposeerde foto’s door je op een willekeurig moment te overvallen voor een fotomoment. Die maak je met zowel de voorste als achterste camera en je krijgt twee minuten de tijd. Je volgers krijgen zo een inkijkje in je ‘echte’ leven.

Instagram lijkt deze functie klakkeloos te kopiëren, ontdekte ontwikkelaar Alessandro Paluzzi in een bèta. De functie heet IG Candid. ‘Voeg de IG Candid’ toe aan je Story en ontvang elke dag op een ander tijdstip een melding om een foto in 2 minuten vast te leggen en te delen’, beschrijft Instagram de functie.

https://twitter.com/alex193a/status/1561803897118810121?s=20&t=Nbd7UUGDo32ORdFV5baj7Q

IG Candid

Paluzzi toont in een van zijn tweets ook de interface bij het maken van een IG Candid-foto. Ook dit ziet er bekend uit: je maakt tegelijk een foto met zowel de selfie- als de achterste camera. Gebruikers hebben twee minuten de tijd om een foto te maken. Foto’s die via de IG Candid worden gedeeld, verschijnen in het gedeelte Verhalen.

Lees ook: Video’s downloaden van Instagram op je iPhone: zo lukt het wél

Een woordvoerder van Instagram bevestigt tegenover Engadget dat de feature intern wordt getest, maar geeft geen verdere details. Het staat dus nog niet vast dat de functie ook echt verschijnt, al heeft het daar alle schijn van.

Overigens is Instagram al voorzichtig begonnen om BeReal te kopiëren. De app heeft een nieuwe ‘Dubbel’-functie toegevoegd aan zijn in-app camera, die de populaire opnamestijl van BeReal nabootst. Daarmee maak je tegelijk een foto van jezelf, als met de achterste camera. Je selfie verschijnt als een kleine miniatuur in de bovenhoek.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu