Instagram-app op iPad komt voorlopig niet (en dit is waarom)

Piet-Jan Lentjes
1 maart 2022, 12:08
2 min leestijd
Instagram-app op iPad komt voorlopig niet (en dit is waarom)

Het lijkt erop dat de iPad voorlopig geen eigen app voor Instagram gaat krijgen. Dat zegt het hoofd van Instagram in een bericht op Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Voorlopig geen Instagram-app voor iPad

De geruchten van een échte Instagram-app voor de iPad doen al langer de ronde, maar daar lijkt nu voorlopig een eind aan te komen. Dit weten we naar aanleiding van een gesprek op Twitter tussen Adam Mosseri (het hoofd van Instagram) en YouTuber Marques Brownlee.

instagram ipad

Op Twitter vertelde Adam Mosseri dat hij de vraag van een speciale Instagram-app voor de iPad regelmatig te horen krijgt. Maar hij zei ook dat op dit moment de groep nog steeds te klein is om er prioriteit aan te geven. Dit betekent dat er voorlopig geen Instagram-app voor iPad gaat komen.

De beste manier om Instagram op iPad te gebruiken

Gelukkig zijn er meerdere manieren om Instagram toch te bekijken op je iPad. Welke je voorkeur heeft moet je zelf even proberen.

Instagram openen in Safari

De makkelijkste manier is om Instagram vanuit Safari op je iPad te openen, maar dit werkt niet zo prettig. De knoppen zitten op andere plekken en de menu-opties zijn minder geschikt voor de afmetingen van de iPad. Je hebt hier wel het voordeel dat het hele scherm van de iPad gebruikt wordt.

We hebben nog wel een tip voor Instagram in Safari op de iPad: gebruik je tablet in de breedte (landscape), dan werkt de website net wat fijner.

Instagrap ipad safari

iPhone-app op de iPad gebruiken

Een andere optie is om de Instagram-app van de iPhone te gebruiken op je iPad, maar ook daar kleven nadelen aan. Wanneer je de iPhone-app op je iPad gebruikt wordt maar een klein gedeelte van het scherm gebruikt. Je kunt natuurlijk het beeld vergroten met behulp van de knop rechtsonder, maar dat maakt de app nog steeds niet schermvullend.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Handige tips voor Instagram

Gebruik je de Instagram-app van je iPhone op je iPad en loop je wel eens tegen problemen aan? Met deze 7 tips krijg je de app weer aan de praat. We hebben ook 3 tips om Instagram te beveiligen en hackers buiten de deur te houden. En als je helemaal klaar bent met de fotodienst, dan lees je hier hoe je Instagram kunt verwijderen in 3 stappen.

Meld je ook aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste Apple-nieuws!

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen