Instagram-advertenties worden binnenkort een feit
Wouter Nijsen

Instagram is binnenkort niet meer reclamevrij, in de Verenigde Staten althans, zo melden de makers van de populaire fotodienst op hun eigen blog. Het is nog niet bekend wanneer de Instagram-advertenties naar Nederland komen.

De Instagram-advertenties zijn volgens de ontwikkelaars van de Instagram-app vooral nodig om Instagram een ‘duurzaam bedrijf’ te houden. Er is voorlopig voor gekozen om de nieuwe reclameberichten alleen aan Amerikaanse Instagram-gebruikers te tonen. Of en wanneer dat wordt uitgebreid naar andere landen, zoals Nederland, is nog niet bekend.

instagram-advertentiesInstagram legt naar eigen zeggen wel de nadruk op een klein aantal advertenties, die met mooie foto’s en video’s geleverd worden, en van merken komen die al ‘goede leden van de Instagram-community’ zijn. Door deze werkwijze zouden reclames natuurlijk blijven aanvoelen en niet opdringerig overkomen.

Er komt echter ook een functie om aan te geven dat je een bepaalde reclame echt niet hoeft te zien of niet vindt kunnen. Hier worden de ontwikkelaars van Instagram vervolgens meteen van op de hoogte gebracht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.