‘Meerdere accounts aan Instagram koppelen straks mogelijk’
Rutger Otto

Het is een functie die veel mensen missen op Instagram: het simpelweg schakelen tussen accounts, zonder steeds helemaal in en uit te loggen. Daar komt binnenkort wellicht een eind aan.

Instagram-accounts wisselen op iOSinstagram k

Bij Twitter kan het al een tijdje, meerdere accounts koppelen aan die van jezelf. Handig, bijvoorbeeld als je een werk- of thema-account onder je beheer hebt. Veel mensen hebben ook meerdere Instagram-account. Wellicht één voor familie en vrienden om intiemere foto’s mee te delen en één voor de buitenwereld. Maar het switchen tussen die accounts is nog niet zo simpel. Je moet dan steeds in- en uitloggen, wat onhandig is als je bijvoorbeeld lange wachtwoorden gebruikt.

Inmiddels lijkt Instagram te werken aan een manier waarop je vanuit de app gemakkelijk van account kan wisselen. Althans, die functie wordt in de laatste bèta voor Android-apparaten getest. Er wordt echter vanuit gegaan dat als de test bevalt, de functie uitgerold wordt naar andere platformen. Gebruikers kunnen dan vanuit het Instellingen-venster andere accounts toevoegen.

Waarschijnlijk ook op iOS

In de navigatiebalk kun je wisselen van aangesloten accounts door op jouw gebruikersnaam te tikken. Een menuutje geeft vervolgens aan welke accounts beschikbaar zijn. Wanneer de optie beschikbaar komt voor publiek gebruik is onduidelijk. Als de accountwisselaar beschikbaar is voor Android, zal het naar verwachting niet lang duren voordat ook iOS-gebruikers er mee aan de slag kunnen.

Lees meer over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.