Binnenkort betalen: Instagram test abonnement en betaalde content voor volgers

Piet-Jan Lentjes
20 januari 2022, 9:40
2 min leestijd

Instagram test op dit moment een nieuwe dienst met abonnement en betaalde content. Hiermee wordt het mogelijk om straks geld te vragen voor exclusieve video’s en Instagram Stories.

Lees verder na de advertentie.

Instagram abonnement met betaalde content

Het gerucht ging al langer dat je als maker binnenkort geld kan gaan vragen voor exclusieve posts op Instagram. Dat bleek uit de in-app aankopen bij de Instagram-app in de App Store. In dit overzicht waren opeens Instagram Subscriptions verschenen die 0,99 euro per maand gaan kosten. Volgens nieuwe geruchten is er ook een abonnement dat 100 dollar per maand gaat kosten.

Instagram Subscriptions

Daar blijkt nu meer schot in te komen, want de populaire foto- en videodienst heeft nu een test lopen met tien Amerikaanse content creators die de betaalde functie mogen uitproberen. Wanneer je betaalt voor zo’n abonnement bij een maker krijgt je toegang tot speciale Instagram Stories, live-streams en andere speciale content.

Speciale badge op Instagram

Instagram lijkt met het abonnement Twitter achterna te gaan, die (alleen nog in de Verenigde Staten) Super Followers heeft geïntroduceerd. Net als bij Twitter krijg je op Instagram een speciale badge naast je naam wanneer je een reactie achterlaat (of privé-bericht) bij een creator waar je een betaald abonnement op hebt. Natuurlijk heb je dan ook toegang tot de bijbehorende exclusieve content.

Instagram playback

Op dit moment gaat al het geld van de abonnementen naar de content creators. Instagram gaat nog geen gedeelte van de opbrengsten vragen, in ieder geval niet ‘tot 2023’. Wat Instagram daarna voor de abonnementdienst wil vragen is op dit moment nog niet bekend.

Op zoek naar meer interessant Apple-nieuws?

Heb je problemen met Instagram? Met deze 7 tips krijg je de app weer aan de praat. En als je helemaal klaar bent met de fotodienst, dan lees je hier hoe je Instagram kunt verwijderen in 3 stappen.

Wil je daarnaast altijd op de hoogte gehouden worden van al het Apple-nieuws en geruchten? Houd dan deze website goed in de gaten! Download ook de iPhoned-app en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Vergeet niet om ons ook te volgen op Facebook en Instagram.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen