iOS-app die Instagram-accounts overnam verwijderd uit App Store

11 november 2015, 8:34
2 min leestijd
iOS-app die Instagram-accounts overnam verwijderd uit App Store

Hij staat in de top 3 van populairste gratis iOS-apps, maar InstaAgent blijkt niet helemaal zuivere koffie. Update: de app is uit de Store gehaald.

Lees verder na de advertentie.

InstaAgent neemt profielen over

InstaAgent stond op de tweede positie in de Top Gratis-apps van de App Store, waar hij met ruim 2600 reacties vier sterren gemiddeld scoorde. De app, die voluit Who Viewed Your Profile – InstaAgent heette, toonde aan gebruikers door wie hun profiel werd bekeken. Afhankelijk van hoeveel je vervolgens betaalde, kon je vervolgens een top 10, 20 of 100 van bezoekers inzien.

Hoeveel mensen InstaAgent hebben gedownload voor iOS is onduidelijk, wel domineerde hij in veel landen de top 10-lijst van populairste iPhone-apps. Ook in Nederland was dat het geval. Veel van de gebruikers hadden echter niet direct in de gaten dat de app hun Instagram-account kaapte.

Posts van InstaAgent op jouw tijdlijninstaagent

Uit klachten van gebruikers bleek namelijk dat InstaAgent zich toegang tot je Instagram-account verschaft om zelf afbeeldingen te uploaden. Op deze plaatjes vraagt InstaAgent aan volgers of ze ook willen bekijken hoeveel mensen hun profiel hebben bekeken. In de comment-sectie wordt dan opgeroepen om InstaAgent te volgen en de app te downloaden via de App Store.

De app zorgde dus voor spam. Sinds een paar dagen waarschuwden gedupeerden anderen al om de app vooral niet te downloaden, maar toch bleef InstaAgent nog steeds populair. Momenteel is de app verwijderd uit de App Store. Heb je hem al gedownload, dan raden wij je aan de app zo snel mogelijk te verwijderen en je Instagram-wachtwoord te veranderen.

Positieve reacties

Opvallend was overigens wel als je in de App Store keek, dat er voornamelijk positieve recensies zijn achtergelaten door gebruikers. De vraag is of dat kan en of dat gebruikers zijn die al gemerkt hebben dat hun account gekaapt wordt door InstaAgent. In de Play Store van Google is het overigens een ander verhaal.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu