Inloggen op websites en apps wordt straks nóg makkelijker (met je iPhone)

Piet-Jan Lentjes
6 mei 2022, 8:50
2 min leestijd
Inloggen op websites en apps wordt straks nóg makkelijker (met je iPhone)

Apple is van plan om het inloggen op websites en apps met je iPhone een stuk makkelijker te maken. Je hoeft dan geen wachtwoord meer in te typen om in te loggen, maar gebruikt gewoon je Face ID of de toegangscode van je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Inloggen op websites en apps wordt makkelijker

Niet alleen Apple is van plan om de overstap te maken naar het makkelijker inloggen op websites met je iPhone. Ook Google en Microsoft werken hier hard aan mee. Je hebt dan voortaan geen wachtwoord meer nodig om in te loggen bij bijvoorbeeld je iCloud op je PC of wanneer je op een andere computer wilt inloggen bij Twitter of Facebook. Maar niet alleen websites ondersteunen de nieuwe manier van inloggen. Ook apps gaan het straks meer en meer inbouwen.

Face ID iPhone

De grote techbedrijven maken hierbij gebruik van FIDO (Fast Identity Online). Het is een standaard bedacht door de grote techbedrijven (zoals Apple, Google en Microsoft) om het inloggen veiliger en makkelijker te maken. Het is echter geen nieuw bedenksel, want FIDO bestaat al langer. Voor meer informatie over FIDO, kun je het beste even het onderstaande filmpje bekijken.

FIDO Explained

De nieuwe manier van inloggen komt de komende jaren meer en meer beschikbaar. Dit maakt het inloggen op websites straks een stuk makkelijker en veiliger en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Uiteraard wordt het dan nog belangrijker om niet zomaar je toegangscode van je iPhone aan iemand te geven. Je moet er uiteraard ook voor zorgen dat je code niet makkelijk te raden is.

Lees meer: Face ID of Touch ID instellen op je nieuwe iPhone – zo doe je dat

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu