Inloggen op iCloud-website straks ook mogelijk met Face ID of Touch ID

Inloggen op de iCloud-website wordt makkelijker op de iPhone, iPad en Mac. In de bètaversies van iOS 13, iPadOS en macOS Catalina test Apple het inloggen in iCloud met Face ID of Touch ID.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Inloggen iCloud wordt gemakkelijker

Als je je iCloud wil bekijken of iemand zijn Apple-apparaat wil laten zoeken, kun je dat ook doen via iCloud.com. Voorheen moest je op deze website inloggen met een Apple ID zoals je dat gewend bent.

Nu blijkt Apple dit makkelijker wil maken door ook via Touch ID of Face ID op de website in te kunnen loggen. Zo kun je een stuk sneller bij je persoonlijke cloud terecht. De nieuwe functie werkt ook op Macs waarin Touch ID is verwerkt in de Touch Bar.

inloggen iCloud

Voorlopig werkt de functie enkel op apparaten die draaien op een bètaversie. Als de definitieve updates uitrollen, waarschijnlijk in september, is de functie voor iedereen beschikbaar. Als je nu op een iPad, Mac of iPhone die een bèta draait naar iCloud.com surft, wordt je automatisch doorgestuurd naar beta.icloud.com. Hier kun je op de nieuwe manier inloggen.

Deze manier van inloggen is bovendien niet geheel onbekend. Het is al langer mogelijk om bijvoorbeeld een aankoop in de App Store of iTunes Store te bevestigen via Touch ID of Face ID. Zo hoef je niet steeds het wachtwoord van je Apple ID-account in te voeren.

De kleine functie heeft waarschijnlijk te maken met een grotere verbetering, namelijk het zogeheten ‘Sign in with Apple’. Met deze manier van inloggen wil Apple tegenwicht bieden aan de reeds bekende manieren om met je Google- of Facebook-account ergens snel in te loggen. Er zitten verschillende voordelen aan Sign in with Apple verbonden.

Zo kun je alvast nieuwe functies uitproberen

Als je niet kunt wachten tot de officiële release van iPadOS, macOS Catalina of iOS 13, kun je zulke functies als deze alvast testen door de publieke bèta te downloaden. Check onze tips hoe je de iOS 13 of iPadOS publieke bèta installeert of hoe je de macOS Catalina publieke bèta binnenhaalt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.