De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple bevestigt: ING voorlopig enige Nederlandse bank met Apple Pay

Lars Paijmans
8 mei 2019, 12:18
2 min leestijd
Apple bevestigt: ING voorlopig enige Nederlandse bank met Apple Pay

Apple heeft de website voor Apple Pay in Nederland online gezet. Hiermee bevestigt het bedrijf dat ING voorlopig de enige Nederlandse bank wordt die Pay gaat ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

ING voorlopig enige Apple Pay-bank

Vorige week maakte ING al bekend dat Apple Pay naar Nederland komt en ze de functie vanaf dag één ondersteunen. Apple bevestigt deze aankondiging door op zijn website een Nederlandse Apple Pay-pagina te publiceren.

Ook daar staat dat de betaaldienst ‘binnenkort beschikbaar’ komt, dus helaas zijn we hierdoor niets wijzer geworden over een concrete Apple Pay-releasedatum. Scroll je helemaal naar beneden, dan zie je welke banken er allemaal zijn aangesloten bij de dienst.

Apple Pay ING

Voorlopig zien we daar enkel het logo van Maestro en ING, wat bevestigt dat ING-klanten straks de enige zijn die op de eerste dag Apple Pay kunnen gaan gebruiken. Uit een rondvraag door iPhoned bleek vorige week al dat de andere grote banken niet klaar waren voor de betaaldienst van Apple.

Van ABN AMRO tot Rabobank, Bunq en SNS: alle andere banken zeggen nog niets aan te kondigen te hebben hierover. Toen was het nog mogelijk dat deze banken spoedig ook hun ondersteuning zouden aankondigen, maar als we Apples website nu zien, lijkt het erop dat ING de enige is op de dag dat de betaaldienst hier beschikbaar komt.

Jaren gewacht op Apple Pay

Het heeft lang geduurd tot Apple Pay ook naar Nederland kwam. De afgelopen jaren heeft de betaaldienst zich verspreid over de wereld, maar kwam Nederland als één van de weinig Europese landen steeds maar niet aan de beurt.

Met Apple Pay kun je jouw betaalpas in de Wallet-app van iOS zetten. Heb je dat gedaan, dan kun je voortaan betalen door je iPhone of je Apple Watch bij een betaalautomaat te houden die contactloos betalen ondersteunt.

Weten wanneer je Apple Pay in Nederland kunt gebruiken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de iPhoned-app, en we houden je op de hoogte!

Lees meer over Apple Pay

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen