Infographic: Wat is iCloud?

Redactie
18 november 2011, 21:13
1 min leestijd
Infographic: Wat is iCloud?

Onlangs heeft Apple iCloud gelanceerd. Voor veel mensen is het nog niet precies duidelijk wat het is. Begrijpelijk, want de mogelijkheden zijn onuitputtelijk. ‘Infographic World’ heeft een infographic gemaakt over de nieuwe dienst van Apple. Deze afbeelding zal iCloud een stuk helderder maken voor velen.

Wat is iCloud?

Lees verder na de advertentie.

iCloud wordt vaak ingewikkeld en summier omschreven. “Als je iets verandert in je agenda of contacten, zullen deze verandering door iCloud ook op je andere iDevices doorgevoerd worden.” Het idee achter deze omschrijving is juist, maar de inhoud is te beperkt.

Persoonlijk leg ik het altijd als volgt uit: Gegevens werden normaal altijd alleen opgeslagen in het geheugen van het iDevice. Met de komst van iCloud worden deze gegevens online opgeslagen. Hierdoor heb je op elk apparaat altijd dezelfde actuele informatie. Het gaat hierbij niet alleen om contacten, agenda’s en mails, maar ook om andere gegevens. Ontwikkelaars hebben ook toegang gekregen tot iCloud, en dus zullen er binnenkort ook savegames, scores en andere gegevens worden opgeslagen in de nieuwe dienst van Apple.

Categorie: Apple
Thema: iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen