De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Infographic: Telefoonkrediet (BKR) vanaf 1 mei 2017, dit betekent het voor jou

Lars Paijmans
1 mei 2017, 12:25
2 min leestijd
Infographic: Telefoonkrediet (BKR) vanaf 1 mei 2017, dit betekent het voor jou

Vanaf 1 mei zijn nieuwe regels voor telefoonabonnementen van kracht. Toestellen die je via een abonnement afkoopt, worden voortaan gezien als krediet. Deze infographic toont wat de aangescherpte regels rondom telefoonkrediet betekenen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone abonnement vergelijken zonder BKR

Update (19-5-2017): Inmiddels hebben wij onze iPhone met abonnement vergelijkers voorzien van een extra filteroptie waarmee je aanbiedingen kan vergelijken “zonder BKR” registratie.

De getoonde aanbiedingen hebben alle een maximale toestelbundel over de volledige looptijd  250 euro waarmee je een BKR registratie voorkomt. Bekijk hier alle iPhone aanbiedingen zonder BKR

Infographic: dit houden de regels rondom BKR-registratie in

Als jij een nieuw abonnement afsluit, kan dat anders gaan dan je gewend bent. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we onderstaande infographic gemaakt. Hierin kun je stap voor stap zien wat de nieuwe BKR-registratie regels voor jou betekenen.

telefoonkrediet

Tip: Klik op de infographic om hem te vergroten, dit maakt hem beter leesbaar.

Meer weten over telefoonkrediet?

Als je vandaag een reclame voor een telefoonabonnement hebt gezien, is je als het goed is iets opgevallen. Voortaan worden de kosten voor het abonnement (belminuten, sms’jes en je databundel) gesplitst van de maandelijkse kosten die je kwijt bent om je telefoon af te betalen. Vooral dit tweede deel is belangrijk, omdat een telefoon op afbetaling voortaan als krediet gezien wordt. Dit maakt het voor jou inzichtelijker hoe duur een abonnement precies is, maar kan je ook een registratie bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) opleveren.

Net zoals andere kredieten gaat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hier toezicht op houden. Als je een telefoonkrediet hebt van 250 euro of hoger, dan zijn telecomaanbieders vanaf 1 mei 2017 verplicht om een inkomenstoets af te nemen. Zo kan worden bepaald of je het abonnement ook echt kunt betalen. Deze toetsing wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR), wat op zijn beurt weer invloed kan hebben op de maximale hoogte van je hypotheek. Op deze nieuwe telefoonkrediet 2017 regelgeving zijn echter de nodige uitzonderingen te bedenken. Zo vallen sim only- en zakelijke abonnementen niet onder de regels.

Wil je meer weten over BKR-registratie telefoon 2017 en de mogelijke gevolgen die dit op jou heeft? Dan kun je ook terecht op onze speciale Telefoonkrediet-pagina. Hier nemen we de nieuwe regels stap voor stap met je door.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen