Indiegogo-project haalt geld op voor iPhone 6 VR-bril

Rutger Otto
24 november 2014, 14:04
2 min leestijd
Indiegogo-project haalt geld op voor iPhone 6 VR-bril

Pinć is een virtual reality-bril voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Niet alleen doet het dienst als bril, het is ook een hoesje én werkt met Minority
Report-achtige besturing.

Lees verder na de advertentie.

Pinć, virtual reality-bril

Virtual reality wordt steeds meer de werkelijkheid. Oculus Rift komt volgend jaar eindelijk op de markt en Samsung heeft al een eigen VR-bril voor de Galaxy Note 4. Voor de iPhone was er echter nog niets, maar daar hoopt Pinć (lees: pinch) verandering in te brengen.

http://vimeo.com/112606931

Pinć is een beschermhoes voor je iPhone 6 (Plus) die je kan uitvouwen tot virtual reality-bril. Daarnaast zijn speciale ringen te gebruiken om dingen te selecteren die in VR op je netvlies verschijnen. Je bedient de virtuele wereld als het ware als in Minority Report: door er naar te wijzen en te ‘pinchen’. Met meer ringen zet je multi-touch in werking, waarmee je dus meerdere vingers kan gebruiken. De iPhone camera wordt gebruikt om je bewegingen te registreren. Daarnaast maakt Pinć gebruik van de M8 processor in de iPhone om te meten hoe jij je hoofd beweegt.

Als je het hoesje uitklapt, kun je de Pinć met een bandje aan je hoofd bevestigen. Het iPhone 6 scherm dient als ‘brilglazen’ en projecteert twee aparte beelden waardoor het lijkt alsof je 3D kan zien. Het is natuurlijk nog maar de vraag welke content Pinć krijgt en wat je er precies mee kunt, maar de belofte van virtual reality op je iPhone is alvast goed.

Indiegogo

De goedkoopste variant van Pinć is nu te backen voor 99 dollar op Indiegogo. Dat is omgerekend ruim 70 euro, je hebt ‘m dan volgend jaar juni in huis. Met nog een maand te gaan moet de startup overigens nog behoorlijk wat geld ophalen. Van het streefbedrag van 100 duizend dollar staat de teller op het moment van schrijven op 1000 dollar.

Lees meer de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu