De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Inbreken in een Apple Store – zo werkt het (maar doe het niet na)

Piet-Jan Lentjes
7 april 2023, 9:33
2 min leestijd
Inbreken in een Apple Store – zo werkt het (maar doe het niet na)

Inbreken in een Apple Store is blijkbaar helemaal niet moeilijk. Een groep criminelen heeft alle beveiligingen van Apple eenvoudig kunnen omzeilen.

Lees verder na de advertentie.

Inbreken in Apple Store: dit gebeurde er

Inbrekers hadden wel een hele makkelijke manier gevonden om een flinke lading iPhones te stelen. In Lynwood, Washington is er in het weekend van 1 en 2 april ingebroken in de Apple Store van Alderwoord Mall. De dieven gingen ervandoor met een flinke buit: 436 iPhones met een totale waarde van zo’n 450.000 euro.

Het inbreken in de Apple Store hadden de dieven op een wel hele speciale manier voor elkaar gekregen. Ze hadden zich eerst toegang verschaft in een naastgelegen koffiebar. Daar hebben ze in de toiletten een gat gemaakt. Vervolgens kwamen ze zo in een achterkamertje van de Apple Store terecht. Het beveiligingssysteem van de Apple Store is nooit afgegaan.

De eigenaar van de naastgelegen koffiebar heeft een foto van het gat dat de dieven gemaakt hebben op internet gezet. Het zou zomaar de plot van een nieuwe Ocean’s-film kunnen worden … Bekijk hieronder de foto.

Volgens de manager is het niet eens goed te zien dat de koffiebar tegen de Apple Store aan ligt. Hij zei ook dat de dieven voor het inbreken in de Apple Store de exacte layout van het winkelcentrum moesten weten.

De Amerikaanse politie heeft inmiddels de videobeelden van de nachtelijke inbraak gekregen. Maar omdat het onderzoek nog loopt zijn er nog geen beelden vrijgegeven. Opvallend genoeg is bij de koffiebar niets gestolen. Maar kost het wel een kleine 1400 euro om de toiletten en de sloten te vervangen.

Overigens waren er tijdens het inbreken in de Apple Store geen medewerkers aanwezig. Het winkelcentrum had zijn deuren voor die avond al gesloten.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu