‘In versie 6 van iOS gebruikt Apple eigen kaarten’

Redactie
14 mei 2012, 7:37
1 min leestijd
‘In versie 6 van iOS gebruikt Apple eigen kaarten’

In de volgende versie van het mobiele besturingssysteem zal de producent van de iPhone geen kaarten meer van Google gebruiken. In plaats daarvan zal Apple van eigen kaarten gebruik gaan maken.

Lees verder na de advertentie.

Overname kaartenbedrijven

In de afgelopen jaren heeft Apple meerdere kaartenbedrijven overgenomen. Mede daardoor zijn er nu al hevige speculaties gaande over de nieuwe functies van iOS 6. Google Maps wordt al sinds de lancering van de iPhone in 2007 gebruikt, maar door de overnames van de laatste jaren lijkt het erop dat er nu toch echt een eigen kaartendienst zal gaan komen. Zo zijn onder meer Poly9, Placebase en C3 overgenomen, die allemaal een eigen specialisatie hebben in locatie- en kaartdiensten.

Maps

De naam van de kaartendienst zal simpelweg ‘Maps’ gaan heten en op de servers van Apple draaien. Maps zou in elk geval sneller werken en meer betrouwbaar zijn, zoals de geruchten doen vermoeden. Een van de beste verbeteringen is de 3D functionaliteit. Deze zal niet standaard zijn ingeschakeld, maar kun je zelf selecteren. Zo kun je bijvoorbeeld een gebouw in 3D te zien krijgen.

De verwachting is dat de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem in juni zal worden aangekondigd tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple. Misschien komt er dan ook meteen duidelijkheid over de lancering van de nieuwe iPhone.

Categorieën: Geruchten, iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen