In app aankopen VS worden deels terugbetaald

Roel van Hout
24 juni 2013, 16:24
2 min leestijd
In app aankopen VS worden deels terugbetaald

In 2011 maakte Apple het mogelijk om enige tijd apps te downloaden en in app aankopen te doen zonder daarvoor je wachtwoord op te hoeven geven. Deze functionaliteit kostte met name onoplettende ouders heel veel geld.

Lees verder na de advertentie.

In app aankopen

Het werd daardoor voor kinderen wel heel erg makkelijk om in spelletjes die ze op de iPhone of iPad van hun ouders speelden in app aankopen te doen. Met name de app Smurf’s Village heeft veel ouders behoorlijk arm gemaakt, omdat daarin snel vooruit komen alleen gaat door de aanschaf van zogeheten ‘Smurfbessen’. Waarschijnlijk worden er nog steeds mensen gillend wakker als ze terugdenken aan dit spel.

Apple dichtte dit ‘lek’ snel, maar voor sommigen net niet snel genoeg: ruim 23 miljoen Amerikanen klaagden met zijn allen Apple aan voor het verlies van grote sommen geld dankzij deze in app aankopen.

Apple geeft een deel van het geld voor in app aankopen terug

Er is nu enigszins goed nieuws voor wie veel geld heeft verloren toen de kinderen even met papa’s of mama’s iPhone speelden: Apple geeft bij wijze van handreiking 5 dollar aan App Store-tegoed terug aan mensen die door deze onoplettendheid minder dan 30 dollar hebben verloren. Mensen met veel grotere verliezen kunnen een individuele vraag om teruggave bij Apple indienen.

Daaraan zijn uiteraard wel enkele voorwaarden verbonden: zo is het alleen mogelijk om geld voor in app aankopen terug te krijgen als de besteding door je kind is gedaan, je onbewust je wachtwoord hebt ingevoerd en nog geen teruggave van Apple hebt ontvangen.

Het is vooralsnog alleen voor Amerikanen mogelijk om op deze manier geld terug te krijgen van Apple. Dat Apple de mensen die het slachtoffer zijn geworden van de fout op deze wijze tegemoetkomt is echter wel hoopgevend. Als Apple ook in Nederland met een dergelijke oplossing komt lees je het hier natuurlijk meteen.

Via: Cult of Mac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen