‘iMessage voor Android wordt tijdens WWDC 2016 onthuld’

Lars Paijmans
10 juni 2016, 8:52
2 min leestijd
‘iMessage voor Android wordt tijdens WWDC 2016 onthuld’

Ook als je geen iPhone, iPad of Mac gebruikt kan het maandagavond de moeite waard zijn om de WWDC 2016 keynote van Apple te volgen. Daar zou het bedrijf namelijk iMessage voor Android onthullen.

Lees verder na de advertentie.

iMessage voor Android maandag onthuld

Mac Daily News zegt bronnen gesproken te hebben die meer weten over de komst van iMessage op Android smartphones. iMessage zou grondig worden vernieuwd in iOS 10, en daar hoort blijkbaar ook een versie voor Android bij. Dit is ook een belangrijke aankondiging voor iPhone-bezitters, omdat ze hierdoor de berichtendienst van Apple in één klap met veel meer mensen kunnen gebruiken.

imessage voor android

Tot nu toe is iMessage namelijk exclusief voor Apple-producten zoals de iPhone, iPad en Mac. Het was dus onmogelijk om digitaal met eigenaren van andere smartphonemerken te communiceren via iMessage, wat een belangrijke reden is dat veel mensen de dienst links laten liggen.

In het verleden heeft Apple al vaker apps uitgebracht voor Android, zoals een app om het overstappen van Android naar iOS gemakkelijker te maken en een Apple Music app. Naast iMessage voor Android zouden er nog meer veranderingen voor de berichtendienst op komst zijn. Zo overweegt Apple om onderlinge betalingen met Apple Pay via iMessage mogelijk te maken, zodat je snel geld over kunt maken naar iemand via een berichtje. Als wij hier ons voordeel mee willen doen moet Apple Pay natuurlijk wel eerst naar Nederland komen.

Genoeg te zien tijdens WWDC 2016

Naar verwachting zal iMessage echter slechts een klein onderdeel zijn van WWDC 2016. Apple heeft een vol programma als ze naast iOS 10, OS X 10.12 (macOS?) en tvOS en watchOS ook nog een nieuwe MacBook Pro onthullen. Daarnaast zal Siri waarschijnlijk de hoofdrol spelen met grote verbeteringen en nieuwe functies. Aanstaande maandagavond begint de WWDC keynote van Apple om 19:00. Je kunt zelf meekijken met de WWDC livestream, of iPhoned in de gaten houden om direct op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

Lees ook: Vooruitblik WWDC 2016: 7 aankondigingen die we verwachten

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu