De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple ontketent een stickergevecht in nieuw filmpje

Rutger Otto
14 maart 2017, 14:09
2 min leestijd
Apple ontketent een stickergevecht in nieuw filmpje

In zijn nieuwe reclame video zet Apple de stickers van iMessage centraal. Hiermee promoot Apple zijn chatdienst samen met de iPhone 7.

Lees verder na de advertentie.

iMessage stickers reclame

Apple brengt de laatste tijd geregeld nieuwe video’s uit op YouTube. De afgelopen periode doken er onder meer filmpjes op over de iPad Pro voordelen. Ook was te zien hoe goed de iPhone 7-camera in het donker fotografeert. Het nieuwste Apple-filmpje draait om de berichtendienst iMessage en hoe je gesprekken interessanter en vrolijker maakt met stickers.

In de video hieronder zie je hoe verschillende mensen rondrennen door de wereld en overal geanimeerde stickers op plakken. De stickers hebben te maken met de situatie van de mini-verhaaltjes die zich in het filmpje afspelen. Zo probeert een jongen een sticker te plakken op een meisje om aan te geven dat hij haar leuk vindt. Zij is er niet van gediend en beplakt hem met een duim omlaag.

https://www.youtube.com/watch?v=XBfk1TIWptI

Bekende stickers

Apple besluit de video met de zin ‘Zeg het met sticker op de iPhone 7‘. In de omschrijving op YouTube staat een link naar de plakplaatjes uit het filmpje, maar die wil in Nederland niet openen. Er zijn echter behoorlijk wat bekende stickers te ontdekken, zoals die van Family Guy, South Park en Disney.

iMessage sinds iOS 10

Stickers zijn nog niet heel lang onderdeel van de Apples berichten-app. Pas sinds iOS 10 maakten de plaatjes er onderdeel van uit, toen iMessage een grote update kreeg. Ontwikkelaars kunnen zelf stickers maken en indienen. Gebruikers downloaden ze vanuit de iMessage App Store en kunnen de plaatjes vervolgens op chats, foto’s of op andere stickers plakken.

In vergelijking met de andere reclames van Apple duurt deze met een minuut vrij lang. Spotjes voor iPhone-fotografie duurden bijvoorbeeld maar 15 seconden per stuk. Dit is de eerste keer dat Apple adverteert met stickers voor iMessage. Het bedrijf hoopt gebruikers hiermee waarschijnlijk weer richting zijn dienst te trekken en meer stickers te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen