Apple verwerkt Siri mogelijk als chatbot in eigen berichten-app

Lars Paijmans
11 mei 2017, 15:43
2 min leestijd
Apple verwerkt Siri mogelijk als chatbot in eigen berichten-app

Een nieuw ontdekt patent geeft ons mogelijk een mooi voorproefje op iOS 11. Gaat Siri meepraten met jouw iMessage-gesprekken?

Apple onderzoekt iMessage Siri functies

Het patent dat door AppleInsider werd ontdekt, laat weinig aan de verbeelding over. In tekeningen en tekst is goed te zien hoe Apple van plan is om Siri in iMessage te verwerken. Vergelijkbaar met Googles chat-app Allo, waarbij de Google Assistant gezellig mee babbelt. Het gaat hier om een verder uitgewerkt patent dan hetgeen in november 2016 opdook.

imessage siri

De Siri die we in dit patent terugzien, maakt ons enthousiast voor iOS 11. De assistent is hier namelijk een stuk slimmer dan nu het geval is. Door middel van tekst-, foto-, spraak- en videoherkenning kun je het gesprek aangaan met Siri. Dit klinkt al meteen een stuk praktischer dan de huidige manier waarop je met Siri praat. In een openbare omgeving praat je immers minder snel tegen je iPhone, maar is een berichtje intypen een stuk gemakkelijker.

Slimme object- en tekstherkenning

Omdat Siri op deze manier ook meer weet over de context van je vraag, heb je meer aan de antwoorden die je krijgt. Zo kan de assistent op basis van je locatie en eerder verstuurde berichten nauwkeuriger bepalen waar je naar op zoek bent. Door een foto van je favoriete frisdrank of wijn te sturen en Siri te vragen dit te onthouden, word je er later gemakkelijk aan herinnerd. Dit komt ook van pas als je contactinformatie of iets anders wilt bewaren.

Voorproefje op iOS 11?

Omdat Siri in iMessage zit, is het ook mogelijk voor de assistent om suggesties te doen terwijl jij met je vrienden praat. Maak je bijvoorbeeld plannen om ’s avonds ergens te gaan eten, dan kan Siri met suggesties voor restaurants in de buurt komen, of voorstellen om ergens een reservering te plaatsen.

De kans is groot dat we niet lang hoeven te wachten om deze nieuwe functies voor Siri in de praktijk te zien. Op 5 juni onthult Apple iOS 11 tijdens de opening van WWDC 2017. Lees in ons artikel met WWDC verwachtingen wat we daar nog meer te zien krijgen.

Bron: appleinsider
Categorieën: Geruchten, iOS
Spotlight: Siri
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's