iMessage problemen in iOS 7? Je bent niet alleen!
Roel van Hout

Het is gebruikelijk dat er in een nieuwe iOS versie wat foutjes sluipen, maar dit jaar is het wel een erg vervelende: veel mensen ervaren iMessage problemen in iOS 7.

Het regende klachten online, over Apple’s eigen berichtendienst. Sinds iOS 7, en met name sinds iOS 7.0.2, hebben veel mensen problemen met het versturen van iMessages. Ontvangen is geen probleem, maar wanneer je een reactie verstuurt, blijft deze vaak hangen.

fotoNormaal gesproken duidt dit erop dat iMessage niet beschikbaar is, en kleuren je berichten groen (dan worden het sms’jes), maar ook dat gebeurde niet: het bericht bleef hangen, terwijl de persoon aan de andere kant wel door kon praten.

iMessage problemen oplossen

Om dit probleem op te lossen, moet je je netwerkinstellingen opnieuw instellen. Ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘stel opnieuw in’, en tik op ‘herstel netwerkinstellingen’.

Als het goed is, lost dat het probleem op: voor ondergetekende werkte het in ieder geval wel. Enige vervelende is dat je dan al je opgeslagen wifi-netwerken kwijt bent, maar een snellere of betere fix lijkt voorlopig niet voorhanden. Het kan zijn dat Apple met een oplossing voor de problemen komt, maar op welke termijn is onduidelijk. Kun je daar niet op wachten, herstel dan je netwerkinstellingen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.