De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iMessage privacy: Apple bewaart informatie over met wie je contact hebt

Erwin Vogelaar
28 september 2016, 20:29
2 min leestijd
iMessage privacy: Apple bewaart informatie over met wie je contact hebt

De iMessage privacy is toch niet zo strak geregeld als we hadden gedacht. Apple houdt bepaalde informatie namelijk goed bij en kan deze delen met de politie.

Lees verder na de advertentie.

iMessage privacy

Apple presenteert iMessage als een berichten-app waarin je met alle privacy kunt chatten, maar toch slaat Apple bepaalde informatie op om eventueel aan politie uit te kunnen leveren. Apple kan niet zien wat voor berichten je stuurt, maar wel wie je probeert te bereiken. Zodra je contact probeert te leggen met iemand via iMessage, controleert de app namelijk bij de servers van Apple of die persoon een iMessage-account heeft. Dat betekent dat Apple dus via het telefoonnummer kan zien met wie je contact probeert te krijgen, of diegene nou iMessage heeft of niet.

imessage privacy

Naast een telefoonnummer, wordt ook de datum, tijd en je ip-adres opgeslagen door Apple. Met deze data zou je locatie-informatie achterhaald kunnen worden. Als Apple een rechtelijk bevel krijgt kan het bedrijf deze informatie delen. Dit blijkt uit een document dat The Intercept te pakken heeft gekregen van de Florida Department of Law Enforcement’s Electronic Surveillance Support Team. Apple heeft tegenover The Intercept bevestigd dat deze informatie wordt opgeslagen, maar enkel voor dertig dagen. Toch kan een rechtelijk bevel er voor zorgen dat de informatie langer vastgehouden wordt. Apple kan dus nogmaals niet zien wat voor bericht er is gestuurd en of er überhaupt een bericht is verzonden. Toch kan er veel uit de opgeslagen informatie gehaald worden.

Apple was begin dit jaar regelmatig in het nieuws over in hoeverre het bedrijf informatie van zijn klanten moet doorspelen aan de politie. In dat geval ging het om het kraken van een iPhone van een opgepakte drugsdealer. Apple weigert software te ontwikkelen met achterdeurtjes die diensten kunnen gebruiken om iPhone’s af te tappen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu