iMessage laat providers ten onder gaan

Redactie
25 juni 2012, 19:22
1 min leestijd
iMessage laat providers ten onder gaan

iMessage, de nieuwe berichtenservice van Apple sinds iOS 5, wordt steeds meer gebruikt. Met iMessage kan je naar elk ander willekeurig iOS device of Apple computer een berichtje sturen, voorwaarde is wel dat de ontvanger ook iMessage heeft. Dit werkt positief voor de populariteit van de iPhone, maar negatief voor de inkomsten van providers. Zij moeten zich zorgen gaan maken om de groei van iMessage, aangezien ze daar niks op verdienen in tegenstelling de reguliere sms’jes.

Nooit meer sms’en

Het onderzoeksbureau Analysys Mason heeft onlangs het gebruik van berichtendiensten op smartphones nader bekeken. Uit hun onderzoek blijkt dat bijna één derde van de smartphonegebruikers een dienst zoals iMessage gebruikt. Deze diensten worden ook wel OTT (over the top) genoemd, dat betekent dat ze bóven de sms-diensten komen; Blackberry’s ping en whatsapp vallen hier dus ook onder. Er is ook nog een groot deel dat niet meer sms’t en alleen maar diensten zoals iMessage gebruikt, 21 procent van de smartphonegebruikers communiceert alleen maar via OTT diensten.

imessage onderzoek

Lees verder na de advertentie.

Providers moeten zich dus zorgen gaan maken, aangezien het sms’en steeds meer verdrongen wordt. iMessage kost natuurlijk wel data, maar dat komt nog steeds goedkoper uit dan een sms’je versturen. Hopelijk gaat iMessage geen geld kosten, zoals wel het geval is bij BlackBerry; je moet een speciaal BlackBerry pakket per maand aanschaffen, anders kan je niet pingen.

Via: CultofMac

Categorie: Apps
Thema: iMessage

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen