iMessage en FaceTime voor tweede keer onbereikbaar

Wouter Nijsen
12 april 2013, 18:42
1 min leestijd
iMessage en FaceTime voor tweede keer onbereikbaar

Apple’s chat- en videodienst, respectievelijk iMessage en FaceTime, waren voor sommige iPhone-gebruikers vandaag onbereikbaar. Het is de tweede keer in één week dat twee Apple-services voor een periode offline zijn.

Lees verder na de advertentie.

Wat de oorzaak van de downtime is, heeft Apple nog niet vrijgegeven. Het bedrijf uit Cupertino meldt enkel dat de twee diensten voor sommige gebruikers onbereikbaar waren. Afgelopen dinsdag waren zowel iMessage als FaceTime voor meer dan vijf uur niet bereikbaar. Ook in Nederland meldden iPhone-gebruikers via Twitter dat ze last van de storing hadden.

iMessage en FaceTime: nu weer online

De downtime van iMessage en FaceTime was vandaag maar van korte duur: de totale storing duurde niet langer dan een uur. Op de systeemstatuspagina van Apple is te zien dat alle diensten weer online en bereikbaar zijn. Dit is eveneens een handige webpagina om te onthouden en te checken wanneer je een Apple-dienst niet kunt bereiken. Andere diensten van Apple, waaronder Photo Stream, de App Store en Siri, waren gewoon bereikbaar.

Het valt eveneens op dat iCloud deze week ook enkele keren niet bereikbaar was. Als een dergelijke dienst offline is, wordt dit veelal binnen enkele uren verholpen. Het is ook mogelijk dat Apple alvast nieuwe features aan het implementeren is, met de release van de volgende generatie iPhone en iPad in het achterhoofd.

Via: AppleInsider

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu