iMessage Business Chat: praat met bedrijven in Apples chat-app

Lars Paijmans
10 juni 2017, 13:04
1 min leestijd
iMessage Business Chat: praat met bedrijven in Apples chat-app

Facebook krijgt er onverwachts een geduchte concurrent bij: ook Apple geeft bedrijven de kans om direct in contact te komen met gebruikers dankzij het nieuwe iMessage Business Chat.

Lees verder na de advertentie.

iMessage Business Chat: chatten met bedrijven

Zoals de naam al doet vermoeden, zit iMessage Business Chat volledig ingebouwd in de Berichten-app van iOS 11. Hierdoor kunnen bedrijven rechtstreeks met klanten praten, net alsof ze een chatgesprek met hun vrienden voeren.

Een bedrijf dat Business Chat gebruikt, kan naast iMessage ook zijn voordeel doen met Siri, Spotlight en Apple Maps. Al deze dingen moeten ervoor zorgen dat een bedrijf gemakkelijk vindbaar is via de iPhone.

iMessage Business Chat

Op de pagina waar bedrijven zich aan kunnen melden voor de dienst, legt Apple de werking uit. Klanten kunnen chatberichten sturen, waarna ze gekoppeld worden aan een werknemer. Door voorspellende tekst kunnen automatische antwoorden worden gegeven. Deze werken ook voor klanten, zodat ze bijvoorbeeld met een druk op de knop hun adres of telefoonnummer kunnen sturen, als daarom gevraagd wordt.

Ook de iMessage-apps die met iOS 10 toegevoegd werden komen hierbij van pas. Zo kan een luchtvaartmaatschappij vragen om een iMessage-app te installeren tijdens een gesprek. Vervolgens kan de reiziger bijvoorbeeld zijn stoel in het vliegtuig doorgeven. Dit gebeurt allemaal vanuit iMessage, zonder dat gebruikers een aparte app hoeven te downloaden of een account moeten aanmaken.

Nu al te testen, later voor iedereen

Sinds gisteren is iMessage Business Chat toegevoegd aan de eerste bèta van iOS 11. Deze is nu alleen nog voor ontwikkelaars beschikbaar, maar verschijnt eind juni ook voor publieke testers. In september komt de definitieve release uit. Bedrijven hebben dus nog een aantal maanden om iMessage Business Chat-ondersteuning in te bouwen.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: Apple
Categorie: iOS
Thema's: iMessage, iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen