Apple verhelpt lastige iMessage-bug in vierde iOS 8.4-bèta
Wouter Nijsen

De bug die met een specifiek berichtje je iPhone laat crashen, is in de nieuwste bèta van iOS 8.4 verholpen. Eerder werd er al een tijdelijke oplossing door Apple gegeven.

iMessage-bug verholpen

iMessage-bugSinds gisteravond is de vierde bèta van iOS 8.4 beschikbaar, en die bevat een oplossing voor de vervelende iMessage-bug die twee weken geleden opdook. De bug doet zich voor wanneer je een berichtje met specifieke woorden, Arabische tekens en symbolen ontvangt, waarna je iPhone helemaal crasht. Het foutje komt ook voor op de Mac en Apple Watch en vond al snel zijn weg naar apps van derden, zoals WhatsApp, Twitter en Skype.

Apple bevestigde de bug al snel en gaf gebruikers een tijdelijke oplossing, die overigens niet optimaal werkt. Hierbij is het de bedoeling om Siri in te schakelen en vervolgens zo op het malafide bericht te reageren. Het gehele stappenplan dat je dient te doorlopen, is in dit artikel te vinden.

Meer over iOS 8.4

De nieuwste bèta van iOS 8.4 verhelpt de vervelende bug dus. De update staat verder voornamelijk in het teken van de nieuwe muziek-app, die ondersteuning biedt voor Apple Music, de nieuwe muziekdienst van Apple.

iOS 8.4 voert verder verschillende bugfixes en prestatieverbeteringen door. iOS 8.4 is de laatste grote update voor iOS 8 en vanaf 30 juni voor alle gebruikers beschikbaar. Via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ kun je dan controleren of jouw iOS-toestel bijgewerkt kan worden.

Het laatste nieuws over iOS 8.4

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.