iMessage App Store gelanceerd in aanloop naar iOS 10 release

Rutger Otto
13 september 2016, 8:58
2 min leestijd
iMessage App Store gelanceerd in aanloop naar iOS 10 release

De iMessage App Store is live gegaan voor iOS 10. Gebruikers kunnen apps, games en stickers downloaden om met vrienden te delen.

Lees verder na de advertentie.

iMessage App Store

Vandaag komt iOS 10 uit als gratis update voor iPhone- en iPad-gebruikers. In aanloop daar naartoe (waarschijnlijk is het besturingssysteem vanavond om 20.00 uur te downloaden) heeft Apple alvast de iMessage App Store beschikbaar gemaakt voor gebruikers die de bèta draaien.

Om de App Store te openen, tik je links naast het berichtvak op het pijl-icoon. Je krijgt dan de optie een foto of touch-mogelijkheden toe te voegen, maar er verschijnt ook een App Store-icoontje. Tik daarop en er komt een nieuw venster in beeld. Kies je voor het plusje dan opent de Store.

imessage app store

Niet alles is gratis

Net als in de reguliere App Store heeft ook deze winkel uitgelichte app. In de carousel bovenin vind je op dit moment bijvoorbeeld apps als iTranslate die je voor iMessage kunt gebruiken. Naast reguliere apps met iMessage-ondersteuning vind je er ook stickerpakketten om berichten mee op te leuken. Denk aan plaatjes van Super Mario Run, Angry Birds en Star Wars. Meteen duidelijk is dat niet alle apps en stickers gratis te downloaden zijn. Voor het Star Wars-pakket betaal je bijvoorbeeld 1,99 euro. Daarvoor krijg je 21 digitale plakplaatjes om in chats te gebruiken.

Icoontjes

De apps die je downloadt, bijvoorbeeld om spelletjes met vrienden te spelen, worden niet in de iMessage-app opgeslagen, maar gewoon op je homescreen. Voor stickers geldt dat niet. In iMessage worden die apps overigens wel handig met icoontjes weergegeven om het overzichtelijk te houden, ook als je veel apps downloadt. Daarnaast kun je ze in plaats van het toetsenbord tonen en op die manier door stickers en apps vegen.

De iMessage App Store is op dit moment nog niet erg uitgebreid, omdat apps nog worden ontwikkeld en uitgerold. Als iOS 10 beschikbaar komt, moeten er al een stuk meer opties zijn.

Lees het laatste iOS 10 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen