Apple voegt categorieën toe aan iMessage App Store

Rutger Otto
15 september 2016, 9:08
2 min leestijd
Apple voegt categorieën toe aan iMessage App Store

Kort na de introductie van een eigen App Store voor iMessage heeft Apple besloten om apps in categorieën op te delen. Althans, in de VS. Dat maakt zoeken gemakkelijker.

Lees verder na de advertentie.

iMessage App Store categorieën

Het zal je niet ontgaan zijn dat iMessage in iOS 10 compleet is vernieuwd. Je hebt nu een stuk meer mogelijkheden met de berichten-app van Apple. Zo kun je berichten met een bewegende achtergrond versturen en tekst groter of kleiner in beeld laten verschijnen. Daarnaast heeft iMessage nu een eigen App Store. Van daaruit download je apps en stickers die de gesprekken leuker maken.

Hoe groter die App Store echter wordt, des te lastiger het is om apps te vinden. Daarom heeft Apple de App Store geüpdatet met een Categorieën-scherm, zo melden Amerikaanse media. Wij hebben het extra tabblad nog niet in onze app gezien, maar het ligt voor de hand dat Apple hem snel uitrolt naar andere landen.

Lees ook: Dit zijn de 6 beste iMessage-apps die je nu kunt downloaden

imessage app store categorieen

Verschillende genres

Categorieën bovenin de Store te staan tussen ‘Uitgelicht’ en ‘Beheer’. De categorieën zijn opgedeeld in genres als ‘Entertainment’, ‘Eten en drinken’ en ‘Games’. Stickers is een apart genre. Tik je daarop, dan kom je in een nieuw venster terecht met verschillende categorieën voor stickers. Denk hierbij aan onderwerpen als ‘Dieren en natuur’, ‘Comics en cartoons’ en ‘Gaming’.

Niet de laatste verandering

De interface van de iMessage App Store zal nog wel vaker veranderen. We zagen dezelfde ontwikkeling bij de vierde generatie Apple TV – die voor het eerst een App Store heeft. Ook die verscheen eerst zonder categorieën, die pas werden toegevoegd toen er meer apps verschenen. Mogelijk voegt Apple binnenkort ook gecureerde apps toe en groepeert het apps zoals dat in de reguliere App Store ook gebeurt.

iMessage is in iOS 10 één van de dingen die Apple voor ontwikkelaars heeft opengesteld. Appmakers kunnen van de API gebruikmaken om kleine apps en stickerpakketten voor de chatdienst te maken.

Lees meer over iOS 10

Categorie: Apps
Thema: iMessage

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen