Waarom Apple iMessage niet naar Android brengt

Rutger Otto
17 juni 2016, 9:03
2 min leestijd
Waarom Apple iMessage niet naar Android brengt

Velen hadden verwacht dat Apple zijn chat-app ook op Android beschikbaar zou maken, maar dat is niet gebeurd. En daar heeft Apple zo zijn redenen voor.

Lees verder na de advertentie.

iMessage Android gaat niet door

De berichten-app van Apple krijgt een hoop nieuwe functies in iOS 10. Daarmee moet iMessage weer een aantrekkelijk alternatief worden naast apps als WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram. Om echt een grote nieuwe groep gebruikers aan te boren, verwachtten veel mensen dat Apple iMessage ook op Android zou uitbrengen.

Journalist Walt Mossberg trok een niet nader genoemde topman van Apple aan zijn jasje om te vragen waarom iMessage exclusief op iOS blijft. Wat blijkt: Apple acht het niet nodig om de dienst uit te breiden, omdat het platform met een miljard actieve apparaten groot genoeg is om onderzoek te blijven doen naar kunstmatige intelligentie.

Tijdens de WWDC-keynote presenteerde Apples software-topman Craig Federighi een manier aan waarop Apple data van gebruikers kan verzamelen, zonder hun privacy te schenden. Dankzij het zogeheten ‘Differential Privacy’ vergaart het bedrijf inzicht in massatrends, terwijl het data van individuen helemaal anonimiseert.

iMessage wordt uitgebreid

Exclusief

Apple is niet van plan om iMessage alsnog naar Android te brengen. Althans, daar zijn op dit moment geen plannen voor. Dat heeft nog een reden. Volgens de anonieme topman helpt het exclusief houden van iMessage met de verkoop van ondersteunende Apple-apparaten. Als Android-gebruikers zo nodig gebruik willen maken van de Berichten-app, moeten ze maar overstappen op het Apple-ecosysteem.

Het uitbrengen van Apple Music voor Android is daarbij weer een ander verhaal. Met iMessage wordt namelijk niet direct geld verdiend, zoals dat wel gebeurd met de muziekdienst.

iMessage iOS 10

iMessage krijgt in iOS 10 een aantal vernieuwingen. Zo kunnen gebruikers hun tekst met effecten presenteren, gifjes toevoegen en stickers plakken. Volgens Apple zijn emoji maar liefst drie keer groter geworden dan voorheen en ogen gedeelde links een stuk mooier dan voorheen, met bijvoorbeeld plaatjes of een video die je direct kunt afspelen.

Lees alles over iOS 10

Bron: The Verge
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen