Apple lanceert afmeldpagina voor iMessage-probleem

Rutger Otto
10 november 2014, 9:06
1 min leestijd
Apple lanceert afmeldpagina voor iMessage-probleem

Mensen die overstappen van een iPhone naar een Android-toestel hebben soms last van sms’jes die niet aankomen. Apple heeft eindelijk een tool online gezet waarmee je je bij iMessage uitschrijft.

Lees verder na de advertentie.

Al jaren regent het klachten van mensen die hun iPhone inwisselden voor een Android-telefoon. Vaak zijn er problemen met het ontvangen van sms’jes van mensen in de contactenlijst die wel een iPhone gebruiken. Dat komt omdat Apple de overstapper nog steeds als iMessage-gebruiker ziet. Het bericht wordt dus als iMessage via internet verzonden, niet als sms. Het bericht raakt vervolgens zoek.

imessage afmelden

iMessage afmelden

Na lange tijd om de hete brij heen gedraaid te hebben, heeft Apple nu eindelijk een oplossing online gezet. Een speciale webpagina laat gebruikers die niet langer van een iPhone gebruikmaken hun nummer uitschrijven bij iMessages. Dat gaat heel gemakkelijk met twee stappen. Er is een vak waarin je je telefoonnummer invoert, waarna Apple je een code stuurt. Vul deze code in het vakje daaronder in en je bent afgemeld bij iMessage.

Afmelden met iPhone

Heb je nog een iPhone in je bezit, dan kun je ook zelf iMessages uitzetten. Het is slim om dit al te doen voordat je overstapt naar een ander merk. Dat gaat via de volgende stappen:

  1. Plaats de simkaart in je iPhone
  2. Ga naar Instellingen
  3. Tik op Berichten
  4. Schakel het groene schuifje van iMessage uit

Het zou nu weer mogelijk moeten zijn om sms’jes te kunnen ontvangen van anderen. Als dit nog steeds niet het geval is, doe je er goed aan even contact op te nemen met Apple of langs te gaan bij de Apple Store.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu