‘Apple gaat alleen nog iMacs met Retina-scherm verkopen’
Gijs Ettes

Mogelijk verkoopt Apple op termijn alleen nog 4K- en 5K-iMacs. Een anonieme bron meldt aan Tweakers dat het bedrijf het 21,5 inch-model met een full-hd-resolutie niet meer aan retailers levert.

‘Apple faseert 1080p- en QHD-iMac uit’

Volgens de bron zal Apple de komende tijd zijn voorraden opmaken en vervolgens stoppen met de verkoop van het huidige 21,5 inch-model, dat als enige over een 1080p-resolutie beschikt. Eerder deze maand gingen geruchten dat de fabrikant een 21,5 inch-model met een 4K-scherm zou maken. Die iMac wordt in november verwacht en krijgt naast een hogere schermresolutie (4096 bij 2304 pixels) ook een snellere processor. In 2013 werd de 21,5 inch-iMac voor het laatst van een upgrade voorzien.

Apple zou ook stoppen van de verkoop van de 27 inch-iMac, die een 2K-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft. Dit model is maar 200 euro goedkoper dan de 5K-iMac die Apple in oktober 2014 introduceerde. Naast de hogere resolutie beschikt het 5K-model ook over twee Thunderbolt 2-poorten en een nieuwere grafische kaart. Het lijkt erop dat Apple alleen nog iMacs met Retina-scherm wil verkopen, net zoals het al doet met iPhones en iPads. De 5K-iMac blijft het topmodel in Apples huidige computerlijn.

Lees het laatste nieuws over de iMac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.