De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple start vervangingsprogramma voor harde schijven van iMacs

Rutger Otto
20 juni 2015, 13:28
1 min leestijd
Apple start vervangingsprogramma voor harde schijven van iMacs

Een aantal 27-inch iMacs heeft last van problemen met de 3TB-harde schijven. Daarom begint Apple met een vervangingsprogramma voor gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

iMac vervangingsprogramma

Het gaat slechts om een ‘heel klein aantal’ van de harde schijven van 3TB die in iMac-systemen gebruikt worden, zo schrijft Apple. Er worden geen serienummers genoemd, maar het gaat om systemen die tussen december 2012 en september 2013 verkocht zijn.

Apple zegt dat een klein aantal van de harde schijven ‘onder bepaalde omstandigheden mogelijk een storing kunnen vertonen’. Heb je in die periode een 27-inch iMac gekocht met een harde schijf van 3TB, dan kun je op een speciale pagina van Apple het serienummer invoeren. Je krijgt dan meteen te zien of je in aanmerking komt voor het programma.

27-inch imac

Controleer je iMac

Het serienummer van de iMac kun je op verschillende manieren vinden. In Mac OS X vind je het nummer in het venster ‘Over deze Mac’, waar je komt door linksboven in beeld op het appeltje te klikken. Ook staat het nummer op de onderkant van de iMac en op het etiket van de streepjescode op de originele verpakking.

Heb je een iMac die in aanmerking komt voor een nieuwe harde schijf, dan kun je contact opnemen met een Apple Store om een afspraak te maken met een Genius. Ook kun je bij een geautoriseerde Apple-serviceprovider terecht of bij de technische support van Apple. Voordat je de iMac wegbrengt, raadt Apple je aan om eerst een reservekopie van je gegevens te maken.

Het programma loopt tot 19 december 2015 of tot drie jaar na de originele aankoopdatum, afhankelijk van wat de langste dekking voor je biedt. Apple biedt dit soort gratis vervangingsprogramma’s vaker aan als het bedrijf fouten in de hardware ontdekt.

Lees meer over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu