Apple geeft alsnog geld terug voor iMac scharnierreparaties

Lars Paijmans
30 november 2016, 11:40
1 min leestijd
Apple geeft alsnog geld terug voor iMac scharnierreparaties

Heb jij in het verleden het scharnier van je iMac vervangen of gerepareerd? Dan geeft Apple je nu alsnog geld terug voor deze iMac scharnierreparatie.

Lees verder na de advertentie.

iMac scharnierreparatie door Apple vergoed

Apples reparatiedivisie draait overuren. Zo werd er onlangs een reparatieprogramma aangekondigd om defecte accu’s van de iPhone 6S kosteloos te vervangen. Macrumors kreeg een nieuw intern document in handen waarin te lezen valt dat Apple met terugwerkende kracht de reparatiekosten van iMac scharnieren vergoedt.

imac scharnierreparatie

Het gaat hier om 27-inch iMacs die tussen december 2012 en juli 2014 zijn verscheept. Deze zouden een specifiek probleem hebben waardoor het scherm naar beneden blijft zakken door een defect scharnier tussen het scherm en de voet. Volgens het document zouden vooral iMacs uit eind 2012 en 2013 hier last van hebben.

Al jaren klagen iMac-eigenaren over dit probleem, al is het onduidelijk waarom Apple er juist nu voor kiest om de kosten te vergoeden. Het is namelijk al langer bekend dat dit probleem veroorzaakt werd door het plastic onderdeel in het scharnier. Deze zou een stuk sneller slijten dan de bedoeling was, waardoor de iMac na verloop van tijd vanzelf naar beneden zakte.

iMac scharnierproblemen? Bel Apple Support

Omdat het vooralsnog om interne documenten gaat die naar verschillende Apple Stores verzonden zijn, is het nog niet duidelijk wat de exacte voorwaarden voor dit programma zijn. Mocht je last hebben van een defect iMac-scharnier, dan kun je dus het beste contact opnemen met Apple Support. Ook als je in het verleden je iMac hebt laten repareren voor dit probleem, kun je door contact op te nemen met Apple Support je geld terugvragen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Categorie: Apple
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen