‘Volledig uitgeruste iMac Pro kost meer dan 17.000 euro’

Gijs Ettes
14 juni 2017, 13:28
1 min leestijd
‘Volledig uitgeruste iMac Pro kost meer dan 17.000 euro’

De iMac Pro, de opgevoerde versie van Apples huidige all-in-one, kost volledig uitgerust mogelijk meer dan 17.000 euro. Dat is althans de schatting van ZDNet.

Lees verder na de advertentie.

iMac Pro upgrades lopen in de papieren

De instapversie van de iMac Pro kost al 4999 dollar. Het is aannemelijk dat Apple die prijs later dit jaar een-op-een doorzet naar euro’s. Het is dan ook geen Mac voor doorsnee gebruikers, maar eentje die duidelijk gericht is op professionals met hoge eisen en een flinke zak geld. Voor 4999 dollar/euro krijg je het basismodel, met een 8-core Xeon-processor. iMac Pro upgrades zoals die van de processor (van 8 naar 18 cores) verhogen de totaalprijs naar verwachting met zo’n 4000 dollar.

imac pro upgrades

Wil je upgraden van 32GB naar 128GB aan werkgeheugen, dan moet je 2700 euro/dollar bij de prijs optellen. Waarschijnlijk ben je nog eens 2000 dollar kwijt als je de krachtigste Pro Vega-videokaart in je iMac Pro wil. Verder verwacht ZDNet dat een upgrade naar een SSD van 4TB circa 3600 dollar bedraagt.

Tel je al die bedragen bij elkaar op, dan kom je uit op 17.299 dollar/euro voor de volledigste en best uitgeruste iMac Pro. Deze prijs is uiteraard een schatting; pas in december zullen we precies weten welke prijzen Apple hanteert voor de verschillende upgrades. Vanaf dan is de all-in-one verkrijgbaar.

Nieuwe iMac heeft spacegrijze kleur

Apple introduceerde de iMac Pro tijdens de WWDC-keynote op 5 juni. De computer valt niet alleen op door zijn specs, maar ook vanwege het feit dat hij afgewerkt is in de kleur spacegrijs. De reguliere iMacs hebben een lichtgrijze tint. Onderstaande video geeft een indruk van het design.

https://www.youtube.com/watch?v=a38_qR-S8Yo

Lees ook: dit kondigde Apple allemaal aan tijdens WWDC 2017

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: ZDNet
Categorie: Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen