‘iMac Pro verschijnt toch niet tijdens eerste Apple-event van 2022’

Koen van Ekeren
1 februari 2022, 10:04
2 min leestijd

In het voorjaar organiseert Apple vermoedelijk een voorjaars-event, waarbij het bedrijf de eerste nieuwe producten van 2022 presenteert. Op één product lijk je niet echter te hoeven rekenen: een nieuwe iMac Pro.

Lees verder na de advertentie.

iMac Pro 2022 release

Volgens eerdere geruchten stond de iMac Pro 2022 op de planning voor het voorjaar. De betrouwbare analist Ross Young verwacht echter niet langer dat de iMac Pro in de komende maanden verschijnt. Een lancering in de zomer is op dit moment waarschijnlijker, zo laat hij weten in een tweet.

De schermen van de iMac Pro worden geleverd in juni, maar het apparaat wordt mogelijk pas in augustus of september gelanceerd, schrijft Young. Ook bevestigt hij dat de iMac Pro 2022 net zoals de nieuwste MacBook Pro-modellen is voorzien van een mini led-scherm. Wel verwacht hij minder mini led-zones dan bij de iPad en MacBook Pro.

In december voorspelde Young nog dat de iMac Pro 2022 in de lente zou worden onthuld. Dit was ook de verwachting van Mark Gurman – een andere betrouwbare Apple-analist. Hij rekende op een lancering tijdens het voorjaars-event, die vermoedelijk plaatsvindt in maart of april.

Lees ook: ‘iMac Pro 2022 komt eraan, met nieuw ontwerp en krachtige chip’

iMac Pro 2022 in augustus of september?

De kans is dus groot dat we langer op de nieuwe iMac Pro moeten wachten. Toch hebben we twijfels bij een release in augustus of september, zoals Young nu voorspelt. In de zomer lanceert Apple zelden nieuwe producten, zeker niet als ze zo vernieuwend zijn als de iMac Pro. En de september-maand staat traditioneel in het teken van de nieuwe iPhone-modellen en nieuwe Apple Watch.

Eén maand later – in oktober – organiseert Apple vaak een event die grotendeels in het teken staat van nieuwe Macs. Mogelijk duurt het dus nog tot de herfst voordat we meer van de nieuwe iMac Pro 2022 zien.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Ross Young
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen