De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple komt met oplossing voor ethernetprobleem iMac en MacBook Pro

Redactie
29 februari 2016, 9:30
1 min leestijd
Apple komt met oplossing voor ethernetprobleem iMac en MacBook Pro

Een recente beveiligingsupdate van Apple heeft de ethernetpoort op sommige iMacs en MacBook Pro‘s onbruikbaar gemaakt. Apple komt met een oplossing voor het probleem.

Lees verder na de advertentie.

Ethernetprobleem oplossing

Redelijk snel na de eerste meldingen van het probleem met de ethernetpoort op fora als Reddit heeft Apple dit erkend en een oplossing online geplaatst. Op de supportpagina laat de fabrikant weten dat de oorzaak van het probleem hoogstwaarschijnlijk ligt bij de verkeerde versie van de Incompatible Kernel Extension Configuration Data. Gebruikers die versie 3.28.1 geïnstalleerd hebben staan, dienen deze te updaten naar versie 3.28.2.

ethernetprobleem oplossing

Welke versie jij gebruikt, is te vinden door naar ‘Over deze Mac’ te gaan in het Apple-menu. Vervolgens kies je voor ‘Systeemoverzicht’ en in het zijmenu voor ‘Software > Installaties’. Zoek naar ‘Incompatible Kernel Extension Configuration Data’. Als hier versie 3.28.1 staat, dan is het probleem op twee manieren op te lossen.

De snelste manier is om de update voor versie 3.28.2 via wifi te downloaden. Dit doe je door via Cmd + Spatie de Terminal te openen en het volgende commando in te typen: sudo softwareupdate –background. Om de update te activeren sluit je de Terminal af en start je je Mac opnieuw op. Mocht dit niet werken of is het niet mogelijk om een wifi-verbinding tot stand te brengen, dan heeft Apple een uitgebreid stappenplan gepubliceerd om de update alsnog binnen te halen.

Heb jij problemen met je ethernetpoort zijn die opgelost door bovenstaande oplossing? Laat het ons weten in de comments.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen