De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Gerucht: iMac van 32 inch komt eraan (maar wij willen hem nu al)

Piet-Jan Lentjes
10 juli 2023, 12:32
2 min leestijd
Gerucht: iMac van 32 inch komt eraan (maar wij willen hem nu al)

Apple stopte in 2022 de productie van de grote iMac (27 inch), maar er komt nu toch weer een nieuwe iMac aan! Volgens geruchten heeft Apple op dit moment plannen voor een iMac van 32 inch.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iMac met 32 inch

Volgens doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman is Apple op dit moment aan het experimenteren met grotere iMacs. Daar zit ook een iMac bij met een scherm van zo’n 32 inch.

Gurman zei in zijn nieuwsbrief dat deze grotere iMacs nog wel eventjes op zich laten wachten. Volgens de Apple-kenner kun je ze pas eind 2024 of zelfs begin 2025 bestellen.

iMac 2022

Gurman zei al eerder dat Apple met een grote iMac gaat komen, maar toen was het gerucht nog dat deze nieuwe all-in-one met een scherm van 30 inch komt. Dat scherm blijkt dus nog een stukje groter te worden.

Sterker nog: het scherm heeft dezelfde afmetingen als de Apple Pro Display XDR-monitor. Dit scherm verscheen in december 2019 en is op dit moment te koop vanaf 5499 euro. Dat een iMac met een 32 inch nog duurder wordt spreekt dan vrijwel voor zich.

iMac met M3-chip

Op dit moment is de 24-inch iMac nog de enige alles-in-één computer die door Apple wordt verkocht. Het huidige model met de M1-chip verscheen in april 2021. Gurman verwacht dat een bijgewerkt model met een snellere M3-chip dan begin volgend jaar op de markt zal komen.

m3 imac

Alle huidige Apple silicon chips worden geproduceerd op basis een 5nm-proces. De M3-chip zal naar verwachting aan de hand van een 3nm-proces gemaakt worden. Dit zorgt dan voor aanzienlijke prestatie- en efficiëntieverbeteringen.

iMac kopen

Wil je niet wachten op de iMac met een beeldscherm van 32 inch? Maar ben je juist nu op zoek naar een iMac? Bekijk dan onze iMac 2021-prijsvergelijker. Dan weet je zeker dat je de beste prijs te pakken hebt.

Apple iMac prijzen vergelijken

Nieuw

€ 1.161,42

Bekijk beste prijs
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu