De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘iMac krijgt nieuw design in 2021, maar Face ID volgt later’

Lars Paijmans
25 januari 2021, 9:02
2 min leestijd
‘iMac krijgt nieuw design in 2021, maar Face ID volgt later’

Apple heeft grootse plannen voor de MacBook dit jaar, maar ook de iMac zou zijn grootste opknapbeurt in jaren krijgen. Op ondersteuning voor Face ID moeten we echter nog langer wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘iMac 2021 krijgt nieuw design, nog geen Face ID’

Dat schrijft Bloomberg, één van de meest betrouwbare websites als het om Apple-geruchten gaat. Naast de MacBooks is Apple de iMac niet vergeten, zo blijkt uit dit nieuwe bericht. De desktop zou dit jaar nog een gloednieuw ontwerp krijgen, met smallere schermranden en geen ‘metalen kin’ meer onder het display. Daarmee zal het design waarschijnlijk veel lijken op het Pro Display XDR van Apple, dat je op de afbeelding hieronder ziet.

iMac 2021 Face ID

Naast dit nieuwe uiterlijke jasje zou Apple ook hard werken aan de ondersteuning voor Face ID en mobiel internet. Deze laten volgens Bloomberg echter nog even op zich wachten. Oorspronkelijk zou Face ID wel op de planning hebben gestaan voor de iMac 2021, maar Apple zou meer tijd nodig hebben om de techniek goed te kunnen toepassen.

Het is niet de eerste keer dat we aanwijzingen horen over de komst van Face ID naar de Mac. Zo bevat de code van macOS Big Sur ook al een verwijzing naar de techniek.

Met Face ID kun je een toekomstige iMac met je gezicht ontgrendelen. Daar is de desktop van Apple bij uitstek geschikt voor, omdat je automatisch al op de ideale afstand van het scherm zit om de Face ID-camera zijn werk te laten doen. De introductie van mobiel internet maakt het mogelijk om met je desktop direct verbinding te maken met het mobiele netwerk van providers, zonder dat je een iPhone als hotspot hoeft te gebruiken.

Ook de MacBook krijgt grote opknapbeurt in 2021

We hebben onlangs veel geschreven over de nieuwe MacBook Air en MacBook Pro die eraan komen dit jaar. Zo zouden beide apparaten terugkeren naar het gebruikersgemak van vroeger, met allerlei aansluitingen in plaats van enkel usb-c en de terugkeer van MagSafe. Meer weten over de nieuwe MacBook Pro? Check ons overzicht met de belangrijkste geruchten hieronder.

Lees ook: MacBook Pro 2021: onze 7 verwachtingen op een rij

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen