‘Nieuwe 23 inch-iMac en 11 inch-iPad Air verschijnen dit jaar nog’

Lars Paijmans
22 april 2020, 9:01
2 min leestijd
‘Nieuwe 23 inch-iMac en 11 inch-iPad Air verschijnen dit jaar nog’

Na een nieuwe iPad Pro, MacBook Air en iPhone SE 2020 zijn later dit jaar de iMac en instap-iPad aan de beurt. Beide krijgen een grote upgrade.

iMac 2020 gerucht: nieuw 23 inch model op komst?

Het nieuws is afkomstig van China Times, dat op basis van anonieme bronnen stelt dat Apple een nieuwe iPad en iMac maakt die allebei een nieuw uiterlijk krijgen.

De nieuwe iMac zou een 23 inch-scherm krijgen, wat ons doet vermoeden dat Apple het ontwerp van zijn desktop eindelijk aanpakt dit jaar. Door de schermranden smaller te maken, past zo’n groter scherm namelijk mooi in de behuizing van de 21,5 inch-iMac die nu al te koop is. De nieuwe iMac zou pas in het vierde kwartaal van 2020 onthuld worden.

iMac concept

Dit is niet de eerste keer dat we over deze 11 inch-iPad horen. Eerder deze week deelde een anonieme Twitter-gebruiker – die wel vaker Apple-geruchten goed heeft – er ook informatie over. Deze iPad zou een nieuwe versie van de iPad Air worden, die eindelijk een nieuw design lijkt te krijgen.

De tablet zou een groter scherm krijgen van 11 inch en de Touch ID-sensor zou onder het scherm worden geplaatst. Iets wat Apple nog nooit eerder gedaan heeft, maar de nodige Android-fabrikanten al wel.

Hierdoor hoeft er geen ruimte meer gemaakt te worden voor de fysieke homeknop, waardoor de schermranden van deze iPad waarschijnlijk een stuk smaller worden. Het schermformaat van de Air neemt daarmee toe van 10,5 naar 11 inch.

Mini-led loopt vertraging op

Tot slot stelt China Times dat de productie van mini-led-schermen vertraagd is door de gevolgen van het coronavirus. Om die reden zou Apples eerste 5G iPad Pro met dit nieuwe schermtype uitgesteld zijn naar 2021. Ondertussen lijkt de productie van de vier 2020 iPhones die in september worden onthuld wel gewoon volgens schema te verlopen. Meer weten over welke vier iPhones dit najaar verschijnen? Check dan de video hieronder.

Bron: China Times
Bron afbeelding: Lorenzo Mariotti
Categorie: Geruchten
Devices: iMac, iPad Air 2020

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen