Apple verrast door plots iMac 2019 officieel te presenteren

Florence Peeters
19 maart 2019, 13:47
2 min leestijd
Breaking
Apple verrast door plots iMac 2019 officieel te presenteren

Opnieuw een welkome verrassing van Apple! Het bedrijf uit Cupertino heeft een gloednieuwe iMac officieel gepresenteerd. Dit moet je allemaal weten over de verbeterde iMac.

Lees verder na de advertentie.

iMac 2019 officieel onthuld

Als donderslag bij heldere hemel brengt Apple voor de tweede dag op rij uit het niets een nieuw product uit. Nadat Apple gisteren al een de vernieuwde iPad mini 2019 en iPad Air 2019 heeft gepresenteerd, plaatst het bedrijf uit Cupertino nu ook plots een gloednieuwe iMac in de Apple Store.

De verbeterde iMac heeft een nieuwe Intel-chip die voor een stuk krachtigere prestaties zorgt dan zijn voorganger. De iMac is al een tijdje niet meer van een upgrade voorzien, met in 2017 voor het laatst een vernieuwde versie.

Herkenbaar design, krachtigere binnenkant

Het design van de iMac is onveranderd gebleven, en Apple heeft zich dus volledig gericht op het verbeteringen onder de motorkap. Het 21,5 inch 4K-display en het 5K-scherm van 27 inch groot hebben wel dezelfde – goede – beeldkwaliteit behouden.

De prestaties zijn aangepakt door de computer van nieuwe Intel-chips te voorzien. Het 4K-model is hierdoor 60 procent sneller en toont 80 procent snellere graphics dan zijn voorganger die alweer uit 2012 stamt. De high-end 5K-variant biedt tot 2,4 keer snellere systeemprestaties en tot 50 procent snellere graphics.

Verder is de videokaart geüpdatet door de krachtige Radeon Pro 500X in de iMac te verwerken. Gebruikers die zware grafische programma’s draaien kunnen voortaan een Vega-GPU toevoegen. Hierdoor is de iMac grafisch even sterk als de nog duurdere iMac Pro.

iMac 2019 prijs en verkrijgbaarheid

Omdat de iMac direct in de Apple Store staat, kun je ook meteen een exemplaar reserveren. Je plaatst dan een pre-order en reserveert een exemplaar zodat je op de dag van de release als eerste aan de beurt bent. De nieuwe iMac is zowel in de 21,5 inch-variant met een 4K-display verkrijgbaar, als het model met een 27 inch-scherm met 5K-kwaliteit.

De 4K-variant is verkrijgbaar vanaf 1499 euro, terwijl voor het 5K-display minimaal 2099 euro betaalt. Beide modellen bieden talloze uitbreidingsopties wat betreft prestaties, geheugen en accessoires. De eerste exemplaren worden tussen 26 en 28 maart geleverd.

Apple Event focust zich op Apple Shows

Apple kiest er waarschijnlijk voor om nu al zijn nieuwe producten voor het voorjaar te onthullen zodat ze volgende week tijdens de keynote ruim de tijd hebben voor de presentatie van Apple Shows. Dit is Apples Netflix-concurrent en volgens de geruchten zal het Steve Jobs Theater maandagavond vol zitten met bekende acteurs en regisseurs. Reken er dus maar op dat het volgende week vooral om diensten draait tijdens het event.

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu