iMac 2019-concept: dunne schermranden, Face ID en AirPower in de voet
Lars Paymans

Als er één Apple-apparaat toe is aan een nieuw jasje, dan is het de iMac wel. Een ontwerper toont ons een iMac 2019-concept waarvoor wij direct naar de Apple Store zouden rennen.

iMac 2019-concept toont indrukwekkend nieuw design

Terwijl de iPhone X en iPad Pro de overstap hebben gemaakt naar een nieuw ontwerp ziet de iMac er al jaren ongeveer hetzelfde uit. Hoog tijd dat daar verandering in komt, dacht ontwerper Lorenzo Mariotti.

Hij maakte een moderne versie van de iMac, die de desktop van Apple naar het heden trekt. Dat begint al met het scherm, waarbij de brede schermranden verdwenen zijn en deze – net zoals bij de iPad Pro – met afgeronde hoeken doorloopt tot aan de randen.

iMac 2019 concept

In het midden is een notch verwerkt zoals we die ook van de iPhone XS kennen. Hier zit niet alleen de camera voor het voeren van FaceTime-gesprekken, maar ook alle sensoren die nodig zijn om Face ID naar de Mac te brengen.

Wij vragen ons af of een dergelijke uitsnede in het scherm nodig is, aangezien de iPad Pro ook zonder notch Face ID ondersteunde. Met de lange schermrand van de iMac zou er genoeg ruimte moeten zijn om de sensoren er in te verwerken.

iMac 2019 concept

iMac 2019 concept

Maar daar laat Mariotti het niet bij. In de voet heeft de ontwerper namelijk een AirPower-oplader verwerkt, een slimme zet die de brede standaard van de iMac een extra functie geeft. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je iPhone en AirPods draadloos opladen terwijl je op de Mac aan het werk bent.

Daarnaast heeft het Smart Keyboard een upgrade gekregen, zodat de Touch Bar van de MacBook Pro nu ook beschikbaar wordt voor eigenaren van de iMac. De Touch Bar is een touchscreen dat zichzelf continu aanpast aan de programma’s die je gebruikt.

Naar verwachting brengt Apple dit jaar een nieuwe versie van de iMac uit, al is er nog relatief weinig over bekend. Hierdoor weten we niet of de spectaculaire veranderingen in dit iMac 2019-concept dicht bij de waarheid zitten, of het voorlopig toekomstmuziek blijft.

Lees ook: Overzicht: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.