‘Aankomende iMacs krijgen nieuw keyboard en krachtigere grafische chip’

Lars Paijmans
7 april 2017, 9:03
2 min leestijd
‘Aankomende iMacs krijgen nieuw keyboard en krachtigere grafische chip’

Eerder deze week kondigde Apple een nieuwe iMac aan, maar daarbij gaf het bedrijf nog niets prijs over de specificaties. Daar komt vandaag verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de iMac 2017 specificaties

Het nieuws is niet afkomstig van Apple zelf, maar een bron die aan Pike’s Universum een lijstje met de iMac 2017 specificaties zou hebben gegeven. Apple wil naar verluidt de nieuwe iMac eind oktober onthullen, samen met een gloednieuw (Magic?) toetsenbord. Mogelijk krijgt laatstgenoemde ook Touch ID en een Touch Bar, al wordt er eerst onderzoek gedaan naar de populariteit van die functies op de MacBook Pro. De verwachte iMac 2017 specificaties zijn als volgt:

  • Intel Xeon E3 processors: Apple zou een nieuwe Intel Xeon E3-1285 v6 processor gebruiken. Die is nu nog niet beschikbaar, maar tegen de tijd dat de iMac gelanceerd wordt wel.
  • 16GB tot 64GB ECC RAM: De huidige iMac heeft 8GB werkgeheugen dat is uit te breiden tot 16GB of 32GB. De stap naar 64GB zou een serieuze upgrade betekenen. Bovendien is ECC RAM in staat om fouten op te sporen en zelf te repareren. Dat voorkomt corrupte bestanden en crashes van het systeem.
  • NVMe SSDs: Dit snellere nieuwe type SSD zou een capaciteit van 2 terabyte ondersteunen.
  • AMD grafische kaart: Dit is een interessante. De grafische kaart van AMD zou overweg kunnen met virtual reality en professionele software. Mogelijk krijgt de nieuwe iMac dus VR-mogelijkheden.
  • Thunderbolt 3: Dit ligt voor de hand. De meest recente MacBook Pro heeft al Thunderbolt 3, dus zou het gek zijn als de nieuwe iMac de poort niet krijgt. Door één standaard aan te houden kun je er alle accessoires en apparaten op aansluiten.
iMac 2017 specificaties

Een nieuwe naam voor macOS 10.13

De bron had daarnaast nog wat andere interessante info vanuit Apple’s hoofdkwartier. Zo zou macOS 10.13 geen naam meer van een gebergte of natuurgebied gebruiken. Op deze onthulling hoeven we gelukkig niet zo lang te wachten, want WWDC 2017 start al op tweede Pinksterdag (16 mei).

Het gerucht besluit met nieuwe info over de Mac mini, een apparaat dat Apple net als de Mac Pro weinig aandacht geeft. De compacte computer zou ook een nieuw design krijgen, wat hem een stukje groter maakt. Wanneer de Mac mini zou verschijnen is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's